Verwacht op Valve World Expo 2022

46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verwacht op Valve  World Expo 2022

De laatste ontwikkelingen in industriële afsluiters, ventielen, kleppen en pompen zijn te zien tijdens de 12e ‘Valve World’ van 29 november tot en met
1 december in Düsseldorf. Aan deze vakbeurs zit ook een uitgebreid ­conferentieprogramma vast.

Tekst: Vincent Hentzepeter | Fotografie: Fairwise

Post-corona komt de branche voor industriële afsluiters, kleppen en ventielen voor het eerst in vier jaar tijd weer bijeen tijdens Valve World Expo 2022 in Düsseldorf. Deze vakbeurs is een must voor alle takken van industrie waar deze componenten een onmisbare rol spelen bij het meten en regelen, doorstromen en scheiden van vloeistoffen en gassen.

Veel van de grote spelers zullen eind november vertegenwoordigd zijn, waaronder MRC Global, KITZ, Emerson, Samson, AUMA, Omal/Actuatech, Zwick Armaturen, Pekos Valves, Böhmer, Ari Armaturen, Effebi, Hoerbiger, Galperti, Neles/metso, Neway en Crane. De editie 2018 telde ruim 600 standhouders, hier kwamen toen ruim 11.000 bezoekers op af.

Conferentieprogramma

Valve World Conference in de vernieuwde hal 1 en het Valve World Expo-Forum, die parallel aan de vakbeurs plaatsvinden, maken de vertaalslag van theorie naar praktijk. De organisatie van de conferentie ligt weer in de professionele handen van de KCI. Aanvullend haakt het Valve World Expo-Forum hierop aan met een Duitstalig lezingenprogramma tijdens de eerste beursdag, georganiseerd door uitgeverij Vulkan.

Prijzen

Voor het eerst worden er tijdens deze vakbeurs innovatieprijzen uitgereikt. De Valve Stars Awards vallen in vier categorieën en het publiek kan tijdens het evenement een stem uitbrengen op de genomineerde producten en technologieën.

Thema duurzaamheid

Op de beursvloer worden thema’s als duurzaamheid, energie-efficiëntie en het besparen van grondstoffen – belangrijker dan ooit in energie-intensieve takken van industrie – uitgelicht. Hiervoor is de ecoMetals-campagne in het leven geroepen. Rondleidingen met een gids – de ecoMetals-trails – voeren langs exposanten die bewust duurzaam produceren. Ze starten dagelijks vanaf een gemarkeerd trefpunt bij de nieuwe entree Zuid. Geïnteresseerde exposanten kunnen zich direct bij het projectteam aanmelden via [email protected]

Techniek voor LNG-terminals

Beursbezoekers kunnen op Valve World ook terecht voor de laatste technologische ontwikkelingen in de overslag, opslag en verwerking van de explosief stijgende import van vloeibaar aardgas. Met de versnelde afbouw van Russische gasimporten worden LNG-terminals overal in Europa in snel tempo uitgebreid of zitten er grote nieuwe opslagvoorzieningen in de pijplijn.

Zo levert Emerson automatiserings- en regeloplossingen voor gasproductie, installaties voor het vloeibaar maken van gas, transportmiddelen, installaties om vloeibaar gas weer gasvormig te maken en bijbehorende pijpleidingen. Ze zijn ontworpen om minder energie te verbruiken bij een zo hoog mogelijke productie, minder broeikasgassen uit te stoten, en op hernieuwbare energiebronnen of schonere brandstoffen te (kunnen) draaien.

LNG-producenten kunnen zich bij Emerson laten adviseren over geautomatiseerde afsluiters voor cryogene toepassingen en automatiseringsoplossingen om de fabrieksprocessen gesmeerd, gecontroleerd en veilig te laten verlopen. Hot items zijn uiteraard ook de explosiebeveiliging en certificering van de installaties. Te zien bij Müller Co-Ax zijn fittingen voor aandrijving van schepen voor het weer vloeibaar maken van LNG.

Dat aardgas pas vloeibaar wordt bij een temperatuur van circa -162°C maakt de omstandigheden er niet gemakkelijker op. Daar komen de hoge veiligheidseisen bij voor het moment dat LNG verdampt en er een explosief gas ontstaat. De afsluiters van Müller voldoen aan de explosiebeveiligingseisen en zijn ATEX-gecertificeerd.

________________________________________________

Nederlandse en Belgische exposanten op Valve World Expo 2022

■ Nederland
Alfa Gears, BSM Valves, Finsatec, Maverick Valves, Merwede Valves, MT Group Europe, Power Valves, Valves & Motion Control Specialism, Ventil Test Equipment

■ België
Belven NV, Omniseal Solutions S.A.

________________________________________________

Facts & figures

■ 12e Valve World conferentie & beurs
Wanneer: 29 november – 1 december 2022
Openingsuren: 9.00 tot 18:00
Waar: Messe Düsseldorf
Expositieprogramma (hal 1 en 3): industriële kleppen, kleponderdelen, actuatoren, compressoren, meet- en regeltechniek, installatiebouw en software, vakinformatie
Nieuw: ecoMetal-trails; Expo-Forum centraal in hal 3; Valve Stars Award
Voor wie: Fabrikanten en leveranciers van ventielen e.d., technisch dienstverleners, software­ontwikkelaars voor fabrieksbesturingen, opleidingsinstituten, de petrochemie, de automobielsector
Toegangsprijs: € 40,00
Online seizoenskaart; € 52,00
Tip: Entreekaarten zijn inclusief heen- en terugreis naar het beursterrein met het lokale streekvervoer op de dag van het beursbezoek, en zijn als eTicket op de website www.valveworldexpo.com, onder het tabblad ‘Visitor’ te bestellen

Article image of: Verwacht op Valve  World Expo 2022

________________________________________________

Ventielenmarkt is booming

De wereldwijde verkoop van afsluiters, kleppen en ventielen stond jarenlang stil en schommelde rond een omzet van $ 65 miljard, maar is nu in een stroomversnelling gekomen. Dit heeft alles te maken met de energiecrisis en energietransitie. Verwacht wordt een forse groei in de periode tot 2030, met een omzet die richting de $ 100 miljard gaat.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark