Versatite, hydraulisch en mechanisch voorspannen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Versatite, hydraulisch en mechanisch voorspannen

Boutverbinding expertise gecombineerd

Mechanische- en hydraulische spansystemen zijn veel voorkomende methoden om grote bouten voor te spannen, elk met zijn eigen sterke voordelen. Met Superbolt multi-jackbolt tensioners, op de markt sinds 1984, kunnen boutverbindingen mechanisch worden voorgespannen zonder specialistische vaardigheden of zware gereedschappen. Maar wat als er een product is dat de sterke punten van zowel Superbolt mechanische spanning als hydraulische tensioning in één combineert? Op de Power-Gen International show in december 2016, is een volledig nieuwe generatie gecombineerde systemen geïntroduceerd.

Een wereldprimeur in veelzijdigheid
De nieuwe VersaTite Hydraulic Mechanical Tensioner van Superbolt is revolutionair in de tensioning business door het combineren van de snelheid en uniformiteit van hydraulische tensioners met de nauwkeurigheid van de Superbolt mechanische tensioners. Superbolt VersaTite geeft veelzijdigheid op verschillende manieren:
•VersaTite producten kunnen hydraulisch op druk gezet worden om een snelle en gelijkmatige initiële voorspanning te bereiken. De oplossing bevat het Boltight hydraulisch tensioning system met state-of-the art pakkingen en design.
•De bereikte voorspanning van de VersaTite producten wordt eenvoudig onder controle gehouden door het aanbrengen van de uiteindelijke torque volgens Superbolt multi jackbolt voorspan systeem.
•Het verwijderen is net zo veelzijdig – hetzij mechanisch of hydraulisch verwijderen is mogelijk. De operator neemt zijn beslissing afhankelijk van de beschikbare ruimte op de locatie, kosten van de fasteners, beschikbare tijd en gereedschappen.

Steve Busalacchi, tensioning specialist van de Nord-Lock Group merkt op: “Door onderzoek, nauwe samenwerking met klanten maar ook door acquisities blijft onze kennis van onze industrie continu groeien. Superbolt VersaTite is het resultaat van onze inspanningen met het oplossen van de uitdagingen die onze klanten tegen komen. Veelzijdigheid in de montage en demontage, veilige en efficiënte werken, en een verhoogde inzetbaarheid zijn een aantal voordelen die nieuwe oplossing brengt. ”

De Nord-Lock Group is gericht op het bieden van veilige oplossingen voor boutverbindingen. In aanvulling op hun wigborg systemen en Superbolt multi-jackbolt tensioners, werd Boltight hydraulisch tensioners in 2015 deel van de Nord-Lock Group en vorig jaar werd Expander Systems aan de groep toegevoegd. Door het groeien van het portfolio en kennis bij de verschillende teams achter de oplossingen positioneert de Nord-Lock Group zich als de wereldwijde partner voor het bevestigen en borgen van alle soorten boutverbindingen in de meest uitdagende toepassingen.

Steve Busalacchi vervolgt “De missie van onze groep is om mensenlevens en investeringen van onze klanten veilig te stellen. Het nieuwe product biedt veelzijdigheid in één moer – dat is de reden waarom we het VersaTite noemen. Geen nadelen – alleen maar extra voordelen”.

Geschreven door

Nord-Lock Benelux B.V.

Lees meer