Verpompen van visceuze warmtegevoelige polymeren met Wanner Hydra-Cell pomp van Promotec

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken 18 april 2023
Article image of: Verpompen van visceuze warmtegevoelige polymeren met Wanner Hydra-Cell pomp van Promotec

De oranje verkeerspionnen die we bij wegwerkzaamheden zien, worden gemaakt door plastisol in mallen te pompen.
Plastisol is een vinyl mengsel dat op kamertemperatuur vloeibaar is, maar als het opgewarmd wordt in vaste vinyl overgaat en niet meer vloeibaar kan worden.

Onze klant gebruikte excentrische wormpompen om het plastisol te verpompen. De abrasieve eigenschappen van de vloeistof zorgden echter voor problemen, evenals de reactie van het plastisol bij temperatuurstijgingen. De wormpomp werd tijdens bedrijf warm, waardoor het plastisol uithardde en er veel schade ontstond aan de pomp.

Met een Wanner Hydra-Cell sealless membraanpomp lukte het wel. Door de unieke constructie brengt de pomp geen warmte in de vloeistof en vond er geen uitharding plaats. De klant kan bij gelijkblijvende temperaturen probleemloos het plastisol verpompen. De standaard uitvoering van de Wanner Hydra-Cell pomp is al niet gevoelig voor het abrasieve vloeistoffen, en voor ‘zwaardere’ toepassingen kan voor nog meer slijtvast materiaal in de pomp gekozen worden.

Onze klant is blij met de betrouwbaarheid én de lange standtijden van zijn Wanner Hydra-Cell pomp.

Pomp model: G25
Capaciteit: 19 liter/minuut
Viscositeit: 7000 mPaˑs
Soortelijk gewicht: 1,25-1,77
Temperatuur: 19 °C
Druk: 21 bar
Zuig: Voordruk 4,5 meter

Wanner Hydra-Cell pompen zijn lekvrije hydraulisch gebalanceerde membraanpompen die visceuze producten en vloeistoffen met vaste delen (max 1,5 mm) kunnen verpompen, zo gewenst op hoge temperaturen (standaard 71 °C, max 130 °C) en op hoge drukken (241 bar, voor enkele modellen tot 345 bar G).

Doordat het vloeistofgedeelte volledig gescheiden is van het aandrijfgedeelte, is de pomp geschikt voor een ongekend breed aantal toepassingen.
Bekijk de uitleg van het werkingsprincipe op onze website (zie rechts hiernaast).

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Verpompen van visceuze warmtegevoelige polymeren met Wanner Hydra-Cell pomp van Promotec

mburggraaff@promotec.nl

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer