Veilige en duurzame opslag van chemicaliën conform BRL-eisen

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Veilige en duurzame opslag van chemicaliën conform BRL-eisen

Bedrijven vallend onder het Activiteitenbesluit (BARIM) zijn wettelijk verplicht om hun chemicaliën opslaginstallatie onder certificaat te laten installeren door een volgens BRL SIKB 7800/BRL-K903 gecertificeerde installateur. De GVK opslagtanks, moeten geproduceerd worden volgens de eisen van beoordelingsrichtlijn BRL-K21011/02.

Plasticon is gecertificeerd voor de productie van GVK opslag tanks volgens deze norm ; zowel volpolyester als dual laminaat, verticale of horizontale opstelling, met of zonder lekdetectiesysteem (dubbelwandig).

Is iedereen die met Glasvezel versterkte kunststoffen (GVK) werkt dan automatisch BRL K21011/02 gecertificeerd?? Nee absoluut niet, dit certificaat stelt diverse eisen aan het ontwerp, het productie proces en aan de kwalificatie van de mensen die werken aan deze opslag tanks.

Wilt u meer weten over GVK opslag tanks volgens BRL K21011/02, neem dan contact op met Plasticon, wij hebben al decennia lang ervaring in het produceren, inspecteren en onderhouden van GVK opslagtanks en apparaten.

Wim Arkesteijn
[email protected]

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Plasticon The Netherlands

Lees meer