Veilige en betrouwbare verbrandingssystemen met gemotoriseerde actuators en afsluitkleppen

icon.highlightedarticle.dark Afsluiters
Laatste wijziging: 13 mei 2024
De serie 148/149 gemotoriseerde actuator en afsluitklep van Emerson ASCO zorgt voor een snelle veiligheidsuitschakeling in industriële stookoliebranders en verbetert de veiligheid en betrouwbaarheid in verbrandingssystemen, zelfs onder extreme omstandigheden.
De serie 148/149 gemotoriseerde actuator en afsluitklep van Emerson ASCO zorgt voor een snelle veiligheidsuitschakeling in industriële stookoliebranders en verbetert de veiligheid en betrouwbaarheid in verbrandingssystemen, zelfs onder extreme omstandigheden. | Foto: Emerson

De ASCO 148/149-serie zorgt voor veilige uitschakeling van industriële branders in minder dan één seconde, zelfs onder extreme omstandigheden.

Emerson heeft de nieuwe ASCO Serie 148/149 veiligheidskleppen met gemotoriseerde actuator geïntroduceerd, ontworpen voor recirculatie- en veiligheidsafsluittoepassingen van industriële stookoliebranders.

De nieuwe oplossing biedt een betrouwbaar, veelzijdig hulpmiddel voor industriële gebruikers om overdruk, lekken en systeemstoringen te voorkomen die kunnen leiden tot gezondheids- en veiligheidsincidenten. Eén enkele configuratie is geschikt is voor een breed scala aan toepassingen van verbrandingssinstallaties.

Compact twee- en driewegsysteem

De klep en actuator zijn ontworpen om samen gebruikt te worden in één systeem voor stookoliehercirculatie, als veiligheidsafsluiting. De combinatie is een compact twee- en driewegsysteem met een gemotoriseerde actuator waarmee een snelle, betrouwbare afsluiting van de brandstofleiding van een open naar een gesloten stand in minder dan een seconde wordt bereikt.

Het ontwerp van het systeem met hoog debiet en hoge druk optimaliseert de thermische prestaties en voldoet aan de goedkeuringen en certificeringen van UL (Underwriter Laboratories), FM (Factory Mutual) en CSA (Canadian Standards Association). Dit verbetert de prestaties van het verbrandingssysteem voor zware stookolie door hogere druk- en temperatuurtoleranties van het procesmedium.

Robuust en betrouwbaar

Het systeem is ontworpen voor een robuuste en betrouwbare werking in veeleisende buitenomstandigheden en heeft een temperatuurbereik van -40 °C tot 66 °C (-40 °F tot 150 °F). Het ‘hoge drukontwerp’ van de klep maakt het een veelzijdige optie in diverse toepassingen met stookoliebranders.

“De combinatie van ASCO Serie 148/149 afsluiter en actuator biedt functies die aansluiten bij de best practices in de industrie, zoals redundantie, lektestpoorten en overdrukbeveiliging,” aldus Ali Sarwar, Global marketing director, Discrete Automation Emerson.

Met veiligheid als topprioriteit is ons nieuwe ontwerp gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid van een essentieel onderdeel dat wordt aangetroffen in branders en verbrandingssystemen in de hele productie-industrie.”

Voor verdere informatie, bezoek onze website.

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer