VEGAPOINT 24-schakelaars perfect voor kleverige media

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: VEGAPOINT 24-schakelaars perfect voor kleverige media

Minimale inspanning, maximale efficiëntie – Veel levensmiddelen en farmaceutische producten hebben een unieke textuur: “Om te smelten”, zoals bij sommige smeerkazen, korrelig, zoals peelingcrèmes, maar ook taai, plakkerig, krokant of zacht. Naargelang de consistentie nemen ook de eisen toe die gesteld worden aan de binnen de productie gebruikte niveaumeettechniek.
Speciaal voor het gebruik bij erg plakkerige, taaie of schurende media heeft VEGA de nieuwe, vlakke grenswaardeschakelaar VEGAPOINT 24 ontwikkeld. Het zwaartepunt bij die ontwikkeling lag op robuustheid. Zelfs bij de sterkste afzettingen herkent de schakelaar veilig en betrouwbaar de bedekkingstoestand en maakt deze heel duidelijk zichtbaar met een gekleurde lichtring.

Loopt perfect als de schakelaar brandt
Bij alle robuustheid blijft de VEGAPOINT 24 toch een echte plug-and-playsensor. Deze grenswaardeschakelaar is met een paar handgrepen heel eenvoudig te installeren. Bij flexibele productielijnen met veelvuldige en snelle productwissels kan met name geprofiteerd worden van het feit dat de VEGAPOINT 24 alle media met behulp van de fabrieksinstelling zonder inregelen herkent. Daarnaast is het een extra pluspunt dat uitgebreide functies, zoals de interfacedetectie of het blokkeren van schuim, heel eenvoudig te configureren zijn.

Uitsluitend metaal in de tank
“Wij richten ons met dit apparaat specifiek op de vakgebieden Food & Beverage en op de farmaceutische industrie. Bij het mengen en transporteren draait alles om efficiëntie en veiligheid, ook bij veeleisende vloeistoffen en materialen als melasse of hazelnoten-chocopasta”, legt Volker Allgaier, productmanager bij VEGA, uit. Juist het vlakke ontwerp van de VEGAPOINT 24 zorgt voor universele toepassingsopties. “Zelfs zwabbers doen het langs de platte meetsonde probleemloos”, benadrukt Volker Allgaier, “en ook zandstralen is voor de meetsonde geen enkel probleem. Want in de tank zit uitsluitend metaal.” Ten opzichte van kunststof hebben uitgebreide tests volgens hem een tot wel 4 maal langere levensduur aangetoond.

Past als gegoten
Gebruikers geven hun processen een optimale transparantie met de nieuwe VEGAPOINT 24. Bovendien is de verhouding tussen duurzaamheid en lage levenscycluskosten een grensverleggende factor. Allesbepalend is echter de flexibiliteit in het gebruik. Met zijn veelzijdige procesaansluitingen en adapters past de grenswaardeschakelaar als gegoten – ook in reeds bestaande installaties.

Naar productdetails icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:VEGAPOINT 24-schakelaars perfect voor kleverige media

VEGA Meet- en Regeltechniek

Specialist in niveau-, schakel- en drukmeettechniek Lees meer