VEGAMET regelaar met display voor overzichtelijke procescontrole

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: VEGAMET regelaar met display voor overzichtelijke procescontrole

Industriële processen in de water- en afvalwaterindustrie of in de bouwstoffenindustrie kunnen uitstekend met grote displays en verkeerslicht-waarschuwingssysteem worden weergegeven. Deze helpen om zelfs complexe processen snel te doorgronden en het overzicht te bewaren.

Met een nieuwe generatie regelaars van VEGA wordt de niveau- en drukmeting nu nog eenvoudiger en overzichtelijker. De VEGAMET-series zijn gemaakt voor de beste zichtbaarheid en voor een onmiddellijke inzetbaarheid.

“Of de apparaten nu in de schakelkast, op het bedieningspaneel of direct in het veld moeten worden geïnstalleerd, wij bieden het juiste model”, verduidelijkt VEGA-productmanager Ralf Höll. Met het contrastrijke display staan alle opties voor een overzichtelijke visualisering van meetgegevens ter beschikking. De in verhouding tot het kleine model zeer grote displaydiagonaal zorgt voor betrouwbaar overzicht – zelfs van afstand en bij fel daglicht. Voor nog meer onafhankelijkheid zorgt de mogelijkheid de regelaar via Bluetooth vanaf de smartphone of tablet te bedienen. Hierdoor kunnen apparaten gemakkelijk op afstand worden geparametreerd en kunnen meetwaarden buiten explosiegevaarlijke zones worden bewaakt.

De taken voor regelaars zijn in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. In de drie mogelijke behuizingsuitvoeringen zijn prestaties ondergebracht die daaraan beantwoorden.Naast de verwerving, visualisatie en opslag van gegevens moeten de apparaten tegenwoordig altijd en overal meetwaarden en historische gegevens leveren. Met hun grote aantal functies zijn de VEGAMET-series 140, 340 en 800 ook geschikt voor complexe taken zoals pompregelingen, debietmetingen, totalentellers, dataloggers of verschil-, totaal- en gemiddelde-waardeberekeningen.

Met de grafische toepassingsassistent op een smartphone/tablet kan het grote aantal verschillende functies heel eenvoudig en snel worden ingesteld. “Eenvoud en merkbare efficiëntie staan bij ons hoog in het vaandel. Het begint met de montage, aansluiting en inbedrijfstelling en gaat door tot het gebruik”, voegt Ralf Höll toe.

Elk klantproject vereist weliswaar een individuele oplossing, maar het benodigde toebehoren is daarbij vaak hetzelfde. Het zijn de details die een toepassing pas echt comfortabel maken. Buiten zorgt een speciaal zonnescherm bij de VEGAMET 800-instrumenten voor een betrouwbare afleesbaarheid in direct zonlicht. Om het apparaat te beschermen tegen vandalisme en nieuwsgierige blikken kan het display zo nodig na twee minuten automatisch worden uitgeschakeld.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:VEGAMET regelaar met display voor overzichtelijke procescontrole

VEGA Meet- en Regeltechniek

Specialist in niveau-, schakel- en drukmeettechniek Lees meer