Uitbreiding van de Bronkhorst Flexi-Flow Compact Serie

icon.highlightedarticle.dark Doorstromingsschakelaars
Laatste wijziging: 20 juni 2024
Flexi-Flow Compact
Flexi-Flow Compact | Foto: Bronkhorst Nederland

Voortbouwend op het succes van de veelgeprezen Flexi-Flow Compact-serie presenteert Bronkhorst een lijnuitbreiding die ongeëvenaarde veelzijdigheid en precisie in gasflowmeting en -regeling biedt. Flexi-Flow Compact definieert een nieuwe standaard op het gebied van compactheid, functionaliteit en aanpasbaarheid, en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen waar hoge precisie en efficiëntie belangrijk zijn.

Verbeterde multifunctionele mass flowmeters/controllers voor gassen

De nieuwste uitbreiding van de Flexi-Flow Compact serie introduceert een reeks innovatieve modellen en kenmerken, waaronder instrumenten voor lagere flow bereiken vanaf 0-5 mln/min.

Daarnaast omvat de serie nu downported instrumenten voor applicaties waar installatie van bovenaf vereist is, en flowregelaars die zijn uitgerust met geïntegreerde shut-off valves. Eén van de belangrijkste verbeteringen in de Flexi-Flow Compact-serie is de integratie van etherNet-communicatie, die naadloze connectiviteit en integratiemogelijkheden biedt voor moderne industriële omgevingen.

Bewezen bypass technologie

De nieuwe modellen maken, net als de oorspronkelijke Flexi-Flow Compact instrumenten, gebruik van een unieke through-chip sensor in combinatie met bewezen bypass technologie. Deze thermische mass-flowmeters en -regelaars leveren uitzonderlijke prestaties en zijn 35% kleiner dan traditionele instrumenten, waardoor ze de kleinste op de markt zijn voor flowbereiken tot 20 ln/min.

De geavanceerde sensortechnologie zorgt niet alleen voor een stabiele flowregeling, maar ook voor snelle responstijden, met settlingtijden van minder dan 150 ms, waardoor zelfs in dynamische procesomstandigheden een nauwkeurige regeling mogelijk is.

Geïntegreerde temperatuur- en druksensoren zorgen samen met een ingebouwde gasdatabase voor een ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij verschillende procesparameters, waardoor de Flexi-Flow Compact-instrumenten geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Bovendien bieden de instrumenten uitgebreide bewakings- en besturingsfuncties, waaronder een USB-C poort voor eenvoudige instelling, bluetooth-communicatie voor betere toegankelijkheid, NAMUR-statusindicatie via gekleurde LED’s, en digitale uitvoerparameters.

Of het nu gaat om voorgeconfigureerde modellen, op bestelling gebouwde instrumenten of op maat gemaakte meerkanaalssystemen, de Flexi-Flow Compact-serie biedt ongeëvenaarde flexibiliteit om te voldoen aan specifieke toepassingsvereisten. Met gratis en intuïtieve softwaretools voor configuratie, diagnose en voorspellend onderhoud zorgt Bronkhorst voor naadloze integratie en optimale prestaties in diverse industriële omgevingen.

Ervaar de volgende evolutie in massaflowregeling met de uitgebreide Flexi-Flow Compact-serie van Bronkhorst – een nieuwe definitie van precisie, veelzijdigheid en efficiëntie in gasflowmanagement.

Bekijk de FLEXI-FLOW Compact serie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Uitbreiding van de Bronkhorst Flexi-Flow Compact Serie

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer