U gaat toch ook naar WoTS?

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: U gaat toch ook naar WoTS?

Van 27 tot en met 30 september is het dan eindelijk zo ver, WoTS 2022 gaat los, en de verwachtingen zijn hooggespannen. (U gaat toch ook?). Het is de eerste keer sinds 2018 dat Nederlands grootste technologiebeurs plaatsvindt en zelfs corona lijkt geen roet in het eten meer te kunnen gooien. Tijdens de vorige editie was de plek van ‘World of Industrial Processing’ wat ongelukkig in een hoek van de Jaarbeurs gesitueerd. Hier is van geleerd, dit keer ligt World of Industrial Processing pal in het midden, waardoor bezoekers gemakkelijk een kijkje bij de andere werelden kunnen nemen. De beursorganisatoren verwachten dat u van 27 tot 30 september zo’n 70 bedrijven met een specialisme in industriële procestechnieken kunt bezoeken. De verhouding tussen leveranciers die zijn gespecialiseerd in de verwerking van poeders, granulaten en bulkmaterialen en leveranciers van technologie voor de verwerking van vloeistoffen en gassen is ongeveer 2:3.

De organisatie, met een voorname rol van Machevo, heeft er ook dit keer alles aan gedaan om er een geslaagd event van te maken. Er is een divers randprogramma opgetuigd met nieuwe en vertrouwde topics als Voedselveiligheid, Digitalisering in de industrie, Bescherming tegen cyberaanvallen en het Toenemend belang van waterstof. De vertrouwde projecten Machevo Hotspots en de Proces Innovatie Prijs (PIP) ontbreken niet.

Helemaal nieuw zijn de WoTS Stories, waarin deskundigen hot topics met mensen in de zaal bediscussiëren. Technisch Onderwijs en de interactie met technische bedrijven haakt in op de schaarste een jong bloed in de industrie en de kloof tussen opleiding en praktijk. Een vroege aansluiting zoeken door de samenwerking aan te gaan met mbo/hbo is een van de oplossingen. Actueel is ook het thema Robotics – Industry & Science, een item dat ook aansluit op het thema personeelskrapte, omdat cobots en robots extra handjes bieden aan de industrie en steeds meer kunnen. Meer maatschappelijk geëngageerd is de WoTS-story over de veiligheid, robuustheid en deskundigheid van kerncentrales. Als u geïnteresseerd bent in het nut en de noodzaak van nieuwe kerncentrales dan kunt u zich hier op technisch vlak laten bijpraten.

De exposanten die ik sprak, hebben er zin in. Iedereen staat te popelen om eindelijk weer echt contact te hebben met eindgebruikers. Want zeg nu zelf: videogesprekken zijn heel handig, maar als je voor grote investeringen staat, wil je toch graag even face-to-face met aanbieders kunnen spreken en de technologie met eigen ogen aanschouwen. Dit kan gelukkig weer, en met vier jaar vooruit in de tijd zijn er tijdens WoTS meer vernieuwingen dan ooit te bewonderen.

Als Proces Media staan wij met de magazines Solids Processing, Fluids ­Processing en MB Maintenance ook op WoTS, en wel op stand 8F018, dus in hal 8. Kom gerust langs voor een praatje en wellicht rolt er een leuke reportage uit over uw bedrijfsproces in een van de komende edities. Vergeet u zich niet alvast voor in te schrijven, anders is het zo weer 2024. Samen maken we de WoTS tot een succes. U gaat toch ook naar WoTS?

Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark