Typhoon Roertechniek winnaar Proces Innovatie Prijs 2022

35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Typhoon Roertechniek winnaar Proces Innovatie Prijs 2022

De felbegeerde Proces Innovatie Prijs 2022 (PIP) is dit jaar in de wacht gesleept door Typhoon Roertechniek uit het Brabantse Raamsdonkveer. De specialist in meng- en roertechniek won woensdag 28 september zowel de vak- als de publieksprijs voor de nieuw ontwikkelde Mermaid. Het gepatenteerd roer- en mengsysteem maakt gebruik van een innovatieve permanentmagneet motortechnologie in combinatie met een siliciumcarbide scheidingswand.

Mermaid biedt veel voordelen ten opzichte van bestaande roer- en mengtechnologieën, die veelal een traditionele aandrijving in combinatie met een dynamische asafdichting kennen. Zo is er door de in-tankplaatsing geen risico op lekkage of contaminatie, zorgt de bodemplaatsing voor een optimaal meng- en roerproces en is het aantal componenten vanuit duurzaamheidsoogpunt met ruim 90 procent verminderd vergeleken bij traditionele mengsystemen. Jurlylid Jos Verleg: “Wat Typhoon hier laat zien, is échte procesinnovatie. Mermaid hoort thuis in de procesindustrie en dient ook de veiligheid. Het is een mooie vinding om mengen en roeren compleet te integreren in de tank. Hierdoor is er geen aandrijfas die door de tank heen steekt en zijn er dus ook geen afdichtingen, die zouden kunnen gaan lekken.” Het jurylid is erg te spreken over de elektromagnetische aandrijving onderaan de tank. “Deze zeer innovatieve inzending is een stimulans voor andere bedrijven om zich in de toekomst ook in te schrijven voor de PIP!”

Beursvloer Jaarbeurs
Typhoon kreeg beide prijzen uitgereikt tijdens World of Industrial Processing/WoTS 2022 in de Jaarbeurs Utrecht, de grootste vakbeurs voor de procesindustrie in de Benelux. Naast Typhoon maakten ook Van Beek Schroeftransport (Sisca, een online maatwerkconfigurator voor schroeftransporteurs), Vogelsang (lobbenpomp, voor extreme omstandigheden) en Brady Corporation (Lockout/Tagout, een universeel kabelvergrendelingssysteem ter voorkoming van arbeidsongevallen) kans op de PIP 2022. Alle presentaties zijn nog tot en met vrijdag 30 september te zien op de beursvloer in de Jaarbeurs.

Over de Proces Innovatie Prijs
De PIP is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator FHI, en kent zowel een vakprijs als publieksprijs. Het is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie en wordt gezien als een prestigieuze onderscheiding voor innovatie in de procesindustrie.

award Typhoon Roertechniek icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Typhoon Roertechniek winnaar Proces Innovatie Prijs 2022

Machevo & Bulk vereniging

Machevo & Bulk Vereniging is dé netwerkvereniging voor toeleveranciers aan de procesindustrie. Onze leden zijn gespecialiseerd in proces installaties, proces automatisering en engineering. Naast belangenbehartiging worden beurzen en congressen georganiseerd... Lees meer