Turbine flowmeters voor extreme procescondities

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Turbine flowmeters voor extreme procescondities
Article image of: Turbine flowmeters voor extreme procescondities

Hoffer Flow Controls gevestigd in het Amerikaanse Elizabeth City, levert al meer dan 45 jaar hoogwaardige turbine flowmeters voor de Industrie, Olie & Gas en zelfs de Ruimtevaart. Naast een standaard productlijn van turbine flowmeters voor gassen en vloeistoffen ligt de focus op specials voor o.a. cryogene applicaties, SubSea en hoge druk applicaties.

Voor een gas platform in de Levantijnse Zee heeft A-B-T bv recent een aantal bijzondere turbineflowmeters geleverd met een ontwerpdruk van 8.000 tot 12.000 Psig (827 barg). De flowmeters worden ingezet voor Monoethylene Glycol en Methanol injectie met een gekalibreerd meetbereik van 4 – 60 GPM (c.a. 15 tot 230 liter/min).

De body van flowmeters is vervaardigd uit één stuk 316 RVS stafmateriaal met 1 ½“ MP Autoclave procesaansluitingen voor 12.000 Psig en een tweetal met API flenzen voor 8.000 Psig. De actuele flow en het totaalverbruik valt direct af te lezen op de opgebouwde HRT 1 transmitter. Deze in 316 RVS uitgevoerde HRT 1 transmitter is 4-20 mA Loop powered met HART protocol en heeft daarnaast een puls uitgang en twee alarmcontacten. Met een certificering volgens Atex ii 2GD EEx d IIC kunnen de flowmeters in Ex Zone 1 toegepast kan worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met A-B-T bv

geschreven door

Teesing BV

Door de recente overname van de firma A-B-T techniek heeft Teesing nu een uitgebreid pakket flowmeters en kennis in huis van de toepassing van flowmeters in vrijwel elke industrie. Daarnaast... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer