Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Op 22 december jongstleden is Tradinco Instruments onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. ’The Calibration Company’ Tradinco Instruments richt zich sinds haar oprichting in 1963 op kalibratie en sensoroplossingen, voornamelijk voor druk en temperatuur, voor de industriële markt.

Vanuit de hoofdvestiging in Zoetermeer biedt deze specialist haar wereldwijde klanten onder andere geaccrediteerde kalibratiediensten, kalibratiesoftware en klantspecifieke oplossingen. Daarnaast distribueert het bedrijf een breed palet aan kalibratieapparatuur en sensoren van vermaarde innovatieve internationale marktleiders.

Vier overnames in 2017
Met zetten van de handtekeningen door Richard Derksen (Managing Director Tradinco Instruments) en Robert Timmer (CEO Indutrade Benelux) realiseerde Indutrade Benelux net voor de jaarwisseling de vierde overname van 2017. De firma’s Corode en Bönnekamp werden het afgelopen jaar overgenomen door Indutrade-dochters. Tubeworkx (lid van de ‘club’ sinds juli 2017) en Tradinco Instruments vallen direct onder de Indutrade Benelux-holding.

Over Indutrade
Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen... Lees meer