Tandwielpompen voor bedrijfszekere processen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
60 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tandwielpompen voor bedrijfszekere processen

KWALITEIT VOORKOMT STILSTAND!

In een tijd waar tekorten in grondstoffen en materialen de boventoon voeren, levertijden oplopen en de roep om duurzame oplossingen steeds nadrukkelijker wordt, is de keuze voor een bedrijfszeker proces meer dan ooit van groot belang.

Pompen zijn in de procesindustrie een wezenlijk onderdeel van een proces; het dynamische onderdeel van de installatie. Dat men dan kiest voor een hoogkwalitatieve pomp lijkt een uitgemaakte zaak. Dat lijkt zo, maar is niet altijd het geval. In sommige gevallen kiest men voor een goedkopere oplossing, die weliswaar geschikt lijkt voor de onderhavige applicatie, maar de vraag is met welke stand tijd. Dat kan een bewuste keuze zijn. Echter, in de huidige markt kan dat zomaar heel nadelig uitpakken omdat door lange levertijden nieuwe pompen niet direct beschikbaar zijn. Het risico is stiltand van een productielijn.

BEPERK UW RISICO’S OP STILSTAND
Tandwielpompen worden specifiek geconfigureerd voor de applicatie en zijn daarmee bedrijfszeker. Zeker in deze tijden met oplopende leveringstermijnen komt een investering in kwaliteitsproducten uw bedrijfszekerheid ten goede!

TANDWIELPOMPEN
Tandwielpompen zijn modulair van bouw en kunnen daardoor aangepast worden aan de specifieke eigenschappen van de te verpompen vloeistof. Ideaal voor de chemische industrie omdat voor iedere applicatie de juiste materialen voor het pomphuis en de interne delen geselecteerd kunnen worden.

Door deze modulaire bouwwijze worden de pompmaterialen niet alleen optimaal op de chemische eigenschappen van het verpompte of gedoseerde product afgestemd maar ook aan de typische procesdata zoals viscositeit, bedrijfstemperatuur aangepast.
Op deze manier worden de pompen samengesteld voor het beoogde doel wat resulteert in een onderhoudsvriendelijke en betrouwbare oplossing met als resultaat een betrouwbaar en nauwkeurig proces!

Suurmond is sinds 1974 gespecialiseerd in tandwielpompen en vertegenwoordigt:

– MAAG Pump & Filtration Systems AG
– GATHER Industrie GmbH
– HNP Mikrosysteme GmbH

Wij bieden tandwielpompen voor volumestromen van 1 µl/uur tot max. 2’400 l/min. Voor het doseren en transfereren, met drukopbouw, van vloeistoffen. Ook het verpompen vanuit een eventueel vacuüm is mogelijk.

MEER WETEN?
Meer weten over tandwielpompen en hun rol in bedrijfszekere processen? We ontmoeten u graag in onze stand! PumpPlaza stand 8D050! Let’s talk!

Check onze website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Tandwielpompen voor bedrijfszekere processen

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer