Stoominjectoren: ideaal om te verwarmen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Stoominjectoren: ideaal om te verwarmen

MATEC massagoed techniek uit Amersfoort heeft de Nederlandse vertegenwoordiging verworven van de firma Kaempken uit Duitsland. Kaempken produceert stoominjectoren voor het verwarmen van water en andere vloeistoffen in leidingen en tanks. Stoominjectoren worden tevens gebruikt voor het verwarmen van o.a. papierpulp, slib, gist, suspensies, emulsies, het inspuiten van CO2 of Dyphildamp en voor het afkoelen van oververhitte stoom.

Voordelen van stoominjectoren t.o.v. andere verwarmingssystemen zijn het geruisloos injecteren van stoom of damp, de eenvoudig regelbare toevoercapaciteit, directe en maximale warmteoverdracht, minimaal drukverlies, willekeurige inbouwpositie, geringe afmetingen, toepasbaar in tanks, geeft roerwerk-effect, zeer lange levensduur en geheel onderhoudsvrij.

Stoominjectoren zijn eenvoudig in te bouwen, werken volgens het venturi principe en hebben geen bewegende delen. De stoominjectoren zijn leverbaar in standaard maten van DN15 tot en met DN300, voor een overdruk tot 6 bar. Als materiaal kan gekozen worden uit verschillende soorten roestvaststaal of PTFE-kunststof.

Geschreven door

Logo van:Stoominjectoren: ideaal om te verwarmen

MATEC massagoed techniek

Kaempken stoominjectoren voor het verwarmen van vloeistoffen in leidingen en tanks. Stoominjectoren worden tevens gebruikt voor het verwarmen van o.a. papierpulp, slib, gist, het inspuiten van CO2 of Dyphildamp en... Lees meer