Stalen koelwalsen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Stalen koelwalsen

Met onze stalen koelwalsen zijn wij in staat aan bijna al u vragen te voldoen. Bovendien zijn stalen koelwalsen beter geschikt tegen hogere belastingen en zijn we minder afhankelijk van beschikbare diameters. Uiteraard zijn de stalen walsen daarentegen zwaarder dan onze Alveotube koelwalsen.

Onze stalen koelwalsen kunnen op 2 manieren worden gebruikt.

a. Enkelwerkend.
Het koelmedium beweegt zich door de koelwals van links naar rechts.
In dit geval worden 2 enkelwerkende roterende koppelingen ingezet. Dit is qua constructie de meest eenvoudige manier.

b. Dubbelwerkend.
Het koelwater beweegt zich door de koelwals heen en terug. In dit geval wordt er een dubbelwerkende roterende koppeling ingezet. Belangrijk is hierbij te bepalen of de sifonpijp meedraait met de Alveotube koelwals of stilstaat.

Naast het bepalen of de sifonpijp meedraait of stilstaat zijn er meer keuzes te maken op het gebied van de constructie. Zo kunnen onze koelwalsen worden uitgerust met een dubbele wand om het koelmedium te geleiden of door middel van een spiraal. Dit zal mede afhangen van de toepassing waarin onze koelwals moet functioneren.

Wij nemen dit aan de hand van een stappenplan graag met u door en zullen u met behulp van onze leveranciers van een passend advies voorzien. Neem vandaag nog contact met ons op via de website van OpenSupply.

Geschreven door

OpenSupply

Onze voldoening halen wij uit het scheppen van een sterk verbonden supply keten. Dat doen we door in elkaar te investeren. Het smeden van sterke relaties op basis van vertrouwen,... Lees meer