Sproeidrogen met Click&Dry

icon.highlightedarticle.dark Onderdelen en hulpmiddelen
46 bekeken Laatste wijziging: 14 februari 2024
Click&Dry parts - Spray Nozzle Engineering
Click&Dry parts - Spray Nozzle Engineering | Foto: Spraybest

Sproeidrogen: effectieve omzetting naar poedervorm

Sproeidrogen is een effectieve methode om vloeistoffen om te zetten naar poedervorm. Het wordt breed toegepast in diverse industrieën, waarbij het gebruik ervan gestaag blijft groeien. De populariteit van sproeidrogen is te danken aan de superieure kwaliteit van het geproduceerde poeder.

In verschillende sectoren zijn er specifieke eisen voor het geproduceerde poeder, waarbij de keuze van de juiste sproeikop van cruciaal belang is. Deze kop, inclusief het wervellichaam en de schijf, beïnvloedt in hoge mate de grootte van de druppels die uiteindelijk als poederkorrels worden gevormd.

Technologie en Innovatie in de Sproeikop

In de sproeikop is veel technologie en innovatie geïntegreerd. De Click&Dry-technologie is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling, gericht op het adresseren van veelvoorkomende problemen en risico’s.

Enkele van deze uitdagingen omvatten:

  • Productophoping en baardvorming op de sproeikop
  • Verbrande deeltjes
  • Hygiëne en nadruppelen
  • Schroefdraadbinding
  • Snel stukgaan van slijtage onderdelen
  • Verkeerde uitlijning van het binnenwerk.

Deze problemen kunnen leiden tot korte productieruns en extra werkzaamheden, wat de productiekosten aanzienlijk kan verhogen.

Voordelen van Click&Dry

De Click&Dry-series biedt tal van voordelen om het sproeidroogproces tot een succes te maken. Het ontwerp van de sproeier minimaliseert productophoping en verstopping, wat resulteert in minder verbrande deeltjes en een hogere kwaliteit poeder. Uniek is RB-kop (Reduced Bearding), waarmee baardvorming nóg verder gereduceerd kan worden.

Belangrijke slijtageonderdelen zijn op een efficiëntere manier geïntegreerd om lekkages en slijtage te verminderen, waardoor de vervangingsfrequentie wordt verlaagd. Als onderdelen toch moeten worden vervangen of gereinigd, biedt Click&Dry handige tools om de sproeikop gemakkelijk uit elkaar te halen.

Partnerschap met Spraybest

Als ‘Partner in Industry’ heeft Spraybest bewust gekozen voor de producten van Click&Dry.

“Wij zijn een partner voor kennis, de relatie, en het meedenken met de vraagstukken van de klant.

Zo doen wij dit ook met de leveranciers die wij vertegenwoordigen. Wij mogen rekenen op hun deskundigheid, vertrouwen en hoge kwaliteit producten.

In het geval van Click&Dry is er een volledig team in Australië dat samen met ons de case van een grote fabrikant doorneemt en begrijpt waar het over gaat én wat er op het spel staat.”

Met het oog op de toekomst heeft Click&Dry veel te bieden in Nederland en Europa, waarbij de successen in Australië en Azië veelbelovend zijn. De slogan “The proof is in the powder” is uiterst toepasselijk, gezien de resultaten die Click&Dry levert.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Sproeidrogen met Click&Dry

Spraybest

Spraybest is a technical wholesale company and importer for ao. industrial spraynozzles, tank cleaning nozzles and droplet separation equipment. Our quality products are applied in ao. – Pollution control –... Lees meer