Schroefspindelpomp voor gevoelige, abrasieve vloeistoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Schroefspindelpomp voor gevoelige, abrasieve vloeistoffen

De schroefspindelpomp van Alfa Laval is speciaal ontworpen om gevoelige, abrasieve en hoge & laagviskeuze vloeistoffen te verwerken. Het is ideaal voor gebruik in de zuivel-, dranken en voedingsindustrie waarbij hygiëne hoog in het vaandel staat. In tegenstelling tot een traditionele opstelling met twee pompen, stelt deze EHEDG gecertificeerde pomp u in staat om met één pomp zowel product als CIP vloeistof te verpompen.

De twee “schroeven” verpompen viskeuze producten & producten met deeltjes tot wel 43mm grootte zonder te beschadigen. Voorbeelden van deze producten zijn:
– Yoghurt met vruchten
– Vruchtenconcentraat
– Shampoo en andere cosmetische producten

Eenvoud in onderhoud
De Alfa Laval schroefspindelpomp kenmerkt zich door de eenvoud in onderhoud. U komt direct bij de slijtage onderdelen doordat het pomphuis eenvoudig te demonteren is. De as afdichting is als een robuuste cassette opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om enkel de afdichtingsmaterialen te vervangen tijdens service en onderhoud.

Benieuwd wat deze pomp voor u kan betekenen? Laat onze engineers het werk voor u doen en een berekening op maat maken.

Geschreven door

SKS Siersema Komponenten Service BV

SKS is een onafhankelijke adviseur, die geen ander belang heeft dan zijn klanten in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie producten te leveren die hen in staat stellen om beter te presteren.... Lees meer