Rubix heeft Bedu Pompen overgenomen. Bedu, leverancier van industriële vloeistofpompen voor de chemische-, voedingsmiddelen-, algemene industrie en de afvalwaterbranche, is opgericht in 1981. Met een team van 35 medewerkers realiseerde Bedu een omzet van circa € 10 miljoen in 2020.

De huidige aandeelhouders blijven het bedrijf leiden: Marco Breunissen wordt de Business Unit Manager. Hij rapporteert aan Bjorn Emonts (Rubix Director Fluid Power & Flow). Ron Bijen blijft de Operations Manager. Rubix verwacht met deze overname, die voortborduurt op de eerdere acquisities van EFC (filtratie) en Geeve (hydrauliek), zijn capaciteiten in de Flow divisie verder te kunnen ontwikkelen.

Rubix is Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -diensten. Vanuit meer dan 800 locaties in 22 landen bedienen 8.000 medewerkers ruim 220.000 klanten. De groep had in 2020 een gezamenlijke omzet van € 2,4 miljard en is de grootste distributeur van lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, pneumatiek, verspaning, gereedschappen en veiligheidsartikelen in Europa. Voor Bedu biedt de overname groeimogelijkheden.