Rovema Benelux vernieuwt met PENKO’s Omega

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Rovema Benelux vernieuwt met PENKO’s Omega

Toonaangevende fabrikant van verpakkingsmachines – Rovema Benelux kiest voor PENKO’s Programmable Logic Controller (PLC) Omega om zijn bestaande systeem te upgraden met een nieuwe multihead- en krachtige besturing.
Rovema Benelux bouwt en ontwikkelt verpakkingsmachines en -lijnen die voldoen aan de complexe eisen van de moderne circulaire economie. Aan het begin van het jaar adviseerde het bedrijf dat hun huidige elektronica en meerkops systeem verouderd was en wel een upgrade kon gebruiken. Het team van PENKO kwam met een oplossing die de meest geavanceerde technologie en snelle, nauwkeurige meetresultaten bood: de Omega.
Hoewel Omega een compleet ander systeem was dan wat Rovema Benelux in het verleden heeft gebruikt, werkte PENKO nauw samen met het bedrijf om ervoor te zorgen dat het systeem op de juiste manier werd geïmplementeerd om te voldoen aan de eisen van Rovema Benelux. Omega werd geselecteerd ter vervanging van het bestaande gedateerde systeem omdat het een uitbreiding van de multihead tot 64 PLC-kaarten biedt zonder verlies van snelheid of nauwkeurigheid in het afvulproces.
Daarnaast is de Omega gebaseerd op een Codesys PLC – een internationale programmeertaal – waardoor Rovema Benelux aanpassingen kan doen aan hun specifieke programma zodat het aansluit bij hun eigen bedrijfsbehoeften. Aanpassingen kunnen worden gemaakt in de software bij het gebruik van Omega, wat ook tijd bespaart voor het team van Rovema Benelux die dit voorheen met derden moest doen.
Jan Roseboom, service engineer bij Rovema Benelux vertelt hoe onder de indruk hij is van de mogelijkheid die Omega biedt om aanpassingen in de software zelf door te voeren. “Het gebruik van Codesys met Omega heeft geresulteerd in eenvoudigere toegang en tijdsbesparing met kortere communicatielijnen tussen Rovema Benelux en het technische serviceteam van PENKO. Voorheen, wanneer PI een programmeertaal van PENKO gebruikte, was een hoog niveau van technische kennis vereist, dus nu Codesys aanwezig is, kunnen we effectief ons eigen softwareprogramma schrijven met gemak.”

Geschreven door

Logo van:Rovema Benelux vernieuwt met PENKO’s Omega

PENKO Engineering B.V.

PENKO Engineering B.V. legt zich toe op het ontwikkelen, maken en technisch ondersteunen van bijzonder betrouwbare weeginstrumenten en besturingen, werkend met hoge snelheid, hoog inwendig oplossend vermogen en een hoge... Lees meer