Repico® buis- en reparatiekoppelingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
71 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Repico® buis- en reparatiekoppelingen

Bent u op zoek naar een snelle en betrouwbare verbinding tussen de leidingen met specifieke media? Of heeft u onverhoopt een lekkage? Met de Repico® roestvast stalen koppeling creëert u snel en eenvoudig een trekvaste of flexibele verbinding tussen twee buizen. Pas bij een lekkage de Repico® reparatiekoppeling toe, slechts een paar minuten installatietijd. Afhankelijk van de toepassing kunt u een keuze maken uit de verschillende rubber kwaliteiten EPDM, NBR, Silicone en FKM. Indien gewenst is ook maatwerk mogelijk. De Repico®-producten kunnen worden gebruikt binnen de markten: industrie, scheepsbouw, gas, riolering, water en brandbestrijding.

Lichtgewicht en compact ontwerp
Het Repico® productprogramma van AVK bestaat uit roestvrijstalen buiskoppelingen en reparatiekoppelingen voor buisdiameters van DN 15 tot DN 2000. Het Repico® assortiment biedt een snelle en eenvoudige verbindingsoplossing voor alle leidingen met de mogelijkheid van hoekafbuiging en eenvoudige bediening dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp. Het belangrijkste verschil tussen een Repico® reparatieklem en een Repico® koppeling is dat de rubberen afdichting niet uit één stuk bestaat en geen gripringen heeft. De gespleten afdichting zorgt ervoor dat de klem rond de pijp kan worden geplaatst, maar heeft dezelfde progressieve afdichting.

Productie in eigen huis
De Repico® koppelingen en reparatieklemmen worden vervaardigd in onze eigen productielocatie in Vaassen, uitgerust met de modernste productiemachines en testapparatuur. We zijn ISO 9001 en 14001 gecertificeerd en maken uitsluitend gebruik van roestvast staal en rubberen onderdelen/afdichtingen van de hoogste kwaliteit. AVK heeft meer dan 40 jaar ervaring in de vervaardiging van zowel standaard als maatwerk roestvast stalen producten, die wij verkopen in meer dan 40 landen.
Repico® pijpkoppelingen (of reparatiekoppelingen) hebben verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele verbindings (reparatie) methode

Voordelen Repico® koppelingen
* Een Repico® koppeling kost slechts enkele minuten om te installeren en vereist nauwelijks voorbereiding. Dit scheelt in initiële materiaalkosten, arbeidskosten en de mogelijkheid om de installatie veel sneller af te ronden.
* Een Repico®-koppeling is kleiner dan een flens. U hebt minder opslagruimte, minder transportcapaciteit, minder ruimte nodig om de buis te installeren of haalt meer leidingen dichter bij elkaar in een kleinere ruimte.
* Dankzij de zachte afdichtingsmaterialen absorbeert de Repico®-koppeling trillingen, lawaai en vermindert het vermoeidheidsbreuken in het leidingsysteem. Dit resulteert in meer comfort en minder toekomstige reparaties.
* Omdat de installatie alleen een momentsleutel vereist, bestaat er geen brand- of explosiegevaar tijdens de installatie. Er zijn minder voorzorgsmaatregelen en vergunningen vereist die de installatietijden verkorten.

RVS en rubber kwaliteiten
Standaard worden de Repico koppelingen geleverd in RVS 316, 304 is op verzoek mogelijk. Afhankelijk van de toepassing kunt u een keuze maken uit de verschillende rubber kwaliteiten EPDM, NBR, Silicone en FKM.

EPDM
Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, volgens EN 681-1, WRAS & W270 goedgekeurd: is uitermate geschikt voor water, heet water, oxiderend werkende vloeistoffen en zuren. Temperatuurbereik -40°C tot +120°C.

NBR
Nitril-butadieen rubber (nitril rubber), volgens EN 682, is speciaal geschikt voor gas, (afval) water, dierlijke en plantaardige olie. Temperatuurbereik -40°C tot +100°C.

FKM
Fluorkoolstof-elastomeer, is goed bestand tegen minerale, plantaardige en dierlijke oliën, brandstoffen, vele logen, zuren en oplosmiddelen. Temperatuurbereik -30°C tot +250°C.

SILICONE
Silicone, is speciaal geschikt voor stoom. Siliconerubber is een elastomeer. Staat bekend om zijn bestendigheid tegen warmte en het behoud van flexibiliteit bij extreme kou. Temperatuurbereik -70°C tot +200°C.

Meer info icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Repico® buis- en reparatiekoppelingen

AVK Industrial Nederland BV

UW LEVERANCIER VOOR INDUSTRIËLE AFSLUITERS, BRANDKRANEN, APPENDAGES EN ACCESSOIRES Lees meer