Proeffabriek groene ammoniak

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Proeffabriek groene ammoniak

:morocco: Benguerir, Marokko
De Mohammed VI Polytechnische Universiteit (UM6P) en het Nederlandse bedrijf Proton Ventures hebben in het bijzijn van het Institute Research Energy Solar et Energy Nouvelles (IRESEN) een overeenkomst gesloten voor de bouw van een turnkey-productiefaciliteit voor groene ammoniak in het Marokkaanse Jorf Lasfar. De unit krijgt een capaciteit van 4 ton per dag op basis van het Haber-Bosch proces.

Voor de productie van Groene Waterstof is deze pilotinstallatie uitgerust met twee PEM & Alkaline electrolysers met elk een vermogen van 2 MW. Een PEM-electrolyser werkt met een membraan tussen de kathode en de anode voor een beter rendement en snelle aanpassing aan wisselende stroomhoeveelheden.

De proefinstallatie krijgt ook een emulator – een techniek om een computersysteem na te bootsen in een nieuwe omgeving – die verschillende elektrische belastingprofielen kan simuleren, van belang voor het samenkomen van energie uit zonnecellen en wind onder diverse (piek)belastingen. Ook voor andere locaties op de wereld kunnen situaties gesimuleerd worden.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark