Primeur voor Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Primeur voor Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek

Uiterlijk oktober dit jaar moeten tankinstallaties voldoen aan een nieuwe richtlijn: de BRL-K903/07 (REIT). Bedoeld voor een veilige en duurzame installatie en onderhoud van tankinstallaties voor alle vloeistoffen en dampen. Zoals (zeer licht) ontvlambare vloeistoffen, bijtende, schadelijke, irriterende, giftige stoffen (chemicaliën). De richtlijn is goedgekeurd door een commissie waarin vertegenwoordigers van overheid, producenten, afnemers en installateurs zitting hebben. Kiwa, een door de overheid aangewezen organisatie voor certificering en toezicht op naleving van certificeringseisen, verzond eind mei het begeerde procescertificaat naar Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek aan de Industrieweg in Boxtel.
Dit bedrijf is al jarenlang expert als het gaat om innovatieve technieken op het gebied van opslag- en distributiesystemen voor brandstoffen en chemicaliën. De afgelopen maanden heeft Van der Heijden alles op alles gezet om het certificaat in korte tijd te verkrijgen. De grote knowhow en ervaring met afwijkende installaties van het bedrijf versnelde dat proces aanmerkelijk.
Van der Heijden is toonaangevend in de bouw en onderhoud van deze systemen. Het werkveld strekt zich o.a. uit naar de (petro-)chemische industrie, tankstations, vliegvelden, railinfra, defensieterreinen, garage-/ transportbedrijven, waterschappen/ waterleidingbedrijven en industrie, nutsbedrijven, overheids- en gezondheidsinstellingen en de recreatiesector.

Geschreven door

Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek

Aanleg, onderhoud en keuring van opslag- en distributiesystemen voor brandstoffen en chemicalien. Tankinstallaties Industiele proces installaties Engineering Werkplaatsinrichting Turn -key projekten Laadarmen Detonatie/deflagratiebeveiligingen Flowgestuurde regelkleppen Gecertificeerd conform BRL-k903/08 / BRL... Lees meer