PCM Dosymix met 2-in-1 technologie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: PCM Dosymix met 2-in-1 technologie

De Dosymix dynamische mixer van PCM is speciaal ontwikkeld om twee vloeistofstromen homogeen te mengen. Deze inline mixer, die geschikt is voor de meest kwetsbare producten, is nu leverbaar in een speciale 2-in-1 uitvoering: inline mixer en buffertank in 1. Hiermee wordt het “just in time” doseren van voedingsmiddelen nog eenvoudiger en aantrekkelijker.

Geïntegreerde buffer-module
De 2-in-1 versie van Dosymix is uitgerust met een geïntegreerde buffer-module. De Dosymix mixer vervult hiermee niet alleen de functie van een inline dynamische mixer maar vervangt ook de buffertank.

Het productniveau in de buffer-module van Dosymix wordt gecontroleerd d.m.v. 2 niveau- en 2 alarmsensoren. De module wordt op een constante druk gehouden door een drukregeling en het toevoegen van steriele lucht.

Minder installatiekosten
Door het gebruik van de speciale 2-in-1 versie van de Dosymix inline mixer hoeft er geen mengtank en geen buffertank in het proces meer te worden toegepast. Dit 2-in-1 systeem zorgt voor een minimale footprint en lagere installatiekosten. Bovendien maakt het de CIP-/SIP-procedure aanzienlijk simpeler en sneller.

De combinatie van de functies van zowel inline mixer als buffer-tank bij de 2-in-1 Dosymix van PCM zorgt er tevens voor dat “just in time” doseer-/afvul-processen compacter en eenvoudiger zijn en dus nog aantrekkelijker worden voor voedingsmiddelenproducenten.

Uitgebreide voordelen
De 2-in-1 inline mixer van PCM is zodanig ontworpen dat het mogelijk is om de snelheid te regelen, afhankelijk van het verpompte product. Het systeem is tevens uitgerust met een frequentieregelaar in de schakelkast, waarmee de rotatierichting kan worden aangepast. Optioneel kan de inline mixer worden geleverd met een verwarmingsmantel. De Dosymix mixer is standaard voorzien van een roestvaststalen frame en is eenvoudig te integreren in elk bestaand productieproces.

Door zijn uitgekiende design is de Dosymix inline mixer geschikt voor de meest kwetsbare en shear-gevoelige producten en is al jaren bekend voor zijn bijzonder homogene mengresultaat.
De mixer wordt veel ingezet in de zuivelindustrie, bijvoorbeeld voor het mengen van fruitstukken in yoghurt.

PCM en Spin Pompen
Spin Pompen is de specialist op het gebied van hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelenindustrie, cosmetische en farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft in Nederland de exclusieve verkooprechten voor hygiënische toepassingen van de excentrische wormpompen, mixers en alle andere producten van PCM.

websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:PCM Dosymix met 2-in-1 technologie

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer