Packo lanceert lobbenpomp voor de farma- en cosmetische industrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Packo lanceert lobbenpomp voor de farma- en cosmetische industrie

Packo heeft jarenlange ervaring in het ontwerp en de productie van roestvaststalen centrifugaalpompen voor de farmaceutische industrie volgens de strengste oppervlaktekwaliteitseisen.

Door deze ervaring te combineren met zijn expertise in de bouw van lobbenpompen, heeft Packo nu ook de ZLC lobbenpomp voor de farmaceutische, biotech- en cosmetische industrie ontwikkeld. Dat maakt het aanbod voor deze veeleisende industrie compleet.

Centrifugaalpompen alleen volstaan namelijk niet als procespomp in de farmaindustrie, voor vloeistoffen met een hogere viscositeit is een andere pomptechnologie vereist. Packo, onderdeel van de Nederlandse Verder groep, kan hierin nu voorzien met de nieuwste pompserie, de ZLC, die probleemloos vloeistoffen met een viscositeit tot 1.000.000 cP kan verpompen.

Karakteristieken
De nieuwe 3A gecertificeerde ZLC pompen worden gebruikt voor de meest veeleisende steriele toepassingen in de farmaceutische, biotech- en cosmetische industrie. De delen in contact met de vloeistof van deze perfect reinigbare pompen zijn in roestvrij staal 316L (standaard 1.4404, optioneel 1.4435) en worden standaard elektrolytisch gepolijst tot een ruwheid lager dan 0.4µm. Zowel materiaal, ruwheid, δ-ferriet, lassen als pompcurve worden 100% gecertificeerd volgens EN10204. Tal van opties zijn beschikbaar zoals verschillende rotorgeometrieën, pneumatisch gestuurd overdrukventiel, verschillende dichtingsmaterialen en opstellingen, enz.

Ideaal voor farma- en cosmetische producten
De ZLC is de ideale procespomp voor een breed scala aan toepassingen, van cosmetische producten zoals shampoos, gels en producten voor persoonlijke hygiëne tot medische en farmaceutische substanties die het hoogste niveau van veiligheid vereisen op het gebied van verpompen en hygiëne.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark