Opnieuw Energie-Investeringsaftrek voor elektrische stoomopwekking

6 januari 2023
Article image of: Opnieuw Energie-Investeringsaftrek voor elektrische stoomopwekking

Jaarlijks maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de Energielijst bekend. Op deze lijst vind je innovatieve en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel, ook wel bekend als de regeling Energie-Investeringsaftrek (EIA). In 2023 komen elektrische toestellen voor stoomopwekking of verwarming van thermische olie voor processen weer voor op de lijst (270104). Deze regeling stimuleert de energietransitie voor stoomopwekking in de industrie.

In 2020 werd het vervangen van een gasgestookte elektrische stoomketel voor een elektrische stoomketel voor het eerst opgenomen in de Energielijst. Vanaf 2022 is deze regeling gewijzigd en is het ook mogelijk om in aanmerking te komen met alleen de aanschaf van een nieuwe elektrische stoomketel.

Gasloze stoomketels zijn een duurzaam alternatief omdat ze geen emissie uitstoten. Het water wordt dan namelijk verwarmt door elektrische elementen. Ondanks dat de techniek pas enkele jaren op de Energielijst te vinden is, bestaat het type ketel al veel langer. Scharff Techniek levert bijvoorbeeld al meer dan 10 jaar een type elektrische stoomketel. Al is het aanbod in de tussentijd wel uitgebreid.

Er zijn in de industrie vaak veel vragen over de overstap van gas naar elektrisch. Wil je meer weten over elektrische stoomketels of de overstap naar elektrisch? Kijk dan op onze website, volg Scharff Techniek op LinkedIn of neem direct contact op.

Neem contact op icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Opnieuw Energie-Investeringsaftrek voor elektrische stoomopwekking

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: Elektrische Stoomketels Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren Thermische Olieketels Toepassingen voor Clean Steam Verhuur (elektrische) stoomketels Waterontharders en... Lees meer