Opening Starcker Factory: praktijkfabriek voor werk-leerstudenten

20 december 2022
Article image of: Opening Starcker Factory: praktijkfabriek voor werk-leerstudenten

Starcker Factory, een initiatief van Flowfirm en Van Doren Engineers Veghel, is dit najaar officieel in gebruik genomen. Deze faciliteit biedt studenten, monteurs en zij-instromers de kans een vliegende start te maken in de procestechniek.

Tekst: Proces Media | Fotografie: Bommel-Art/Starcker

Met een druk op de rode knop opende wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Meierijstad op 4 november 2022 Starcker Factory met de woorden: “Door op deze plek de brug te slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, sluiten onderwijs en arbeidsmarkt nog beter op elkaar aan.” De open dag die volgde was een groot succes. Zo’n zevenhonderd mensen bezochten de innovatieve limonadefabriek aan de Doornhoek in Veghel, waar werk-leerstudenten hun kennis in de praktijk kunnen gaan brengen.

Article image of: Opening Starcker Factory: praktijkfabriek voor werk-leerstudenten

Zure matten-limo

Tijdens de open dag waren er georganiseerde rondleidingen, technische demonstraties, een foodcorner en een springkussen voor de kleintjes. Academy Manager Jan Klein Hulze: “We zijn erg blij met de aandacht voor ons initiatief. Niemand ging met lege handen naar huis; voor iedere bezoeker stond er een flesje limonade met de bijzondere smaak van zure matten klaar, een eigen recept van Starcker Factory.”

Article image of: Opening Starcker Factory: praktijkfabriek voor werk-leerstudenten

Aanmeldingen

De komende periode treft het team van Starcker Factory de voorbereidingen voor de werk-leertrajecten die in maart 2023 van start gaan. Hierbij ligt de focus op elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Klein Hulze: “We hebben al diverse aanmeldingen. Ik weet zeker dat door afgelopen weekend de interesse van nog meer mensen gewekt is. Motivatie staat in onze trajecten voorop. Verder is een vmbo-diploma voldoende om in te stappen.”

Article image of: Opening Starcker Factory: praktijkfabriek voor werk-leerstudenten

Interesse in de Starcker Factory?

Aanmelden voor de vakopleiding kan via www.starckerfactory.nl of neem contact op met Jan Klein Hulze via 06 – 45 49 48 84 of info@starckerfactory.nl.

www.starckerfactory.nl icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer