Onbemand tankwagentransport?

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Onbemand tankwagentransport?
Article image of: Onbemand tankwagentransport?

Het FD inventariseerde de opmars van de robot. Een van de branches waar ze voorlopig nog niet binnenkomen, is het transport van gevaarlijke vloeistoffen. De onbemande auto vinden we al eng, laat staan een vrachtauto geladen met gevaarlijke stoffen.

Op dit moment schijnen er 2300 vacatures voor vrachtwagenchauffeurs te zijn waarbij met name de vacatures voor gespecialiseerd vervoer (tankauto/gevaarlijk vervoer) moeilijk in te vullen zijn.

In Fluids Processing schrijven we er regelmatig over en een van mijn eerste reportages was bij een vloeistofbulkvervoerder. Toen leerde ik al dat het niet meevalt. Vloeibare lading reageert heel anders dan keurig gestapelde pallets bijvoorbeeld. Als je (te hard) remt, krijg je zo’n golf in je nek en daar moet je wel even aan wennen.

Een robot kan veel maar ik moet er zeker bij gevaarlijke stoffen inderdaad nog even niet aan denken dat er een ‘automatische’ bestuurder aan het stuur zit.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer