Noviteit op dempergebied van PromoTec: de Musketeer inline sealless demper

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
44 bekeken 14 maart 2023
Article image of: Noviteit op dempergebied van PromoTec: de Musketeer inline sealless demper

In de dagelijkse praktijk ondervinden veel bedrijven de consequenties van onderschatting van de noodzaak voor dempers inzetten. Met als gevolg ergernis en een onplezierige werkomgeving door het lawaai van de pulsaties of het hameren van leidingen.
Maar vergeet ook de aanzienlijke kostenpost niet: pompen waarvan membranen eerder slijten, slangen scheuren of waar de tandwielkast door piekbelastingen een kortere levensduur heeft.

De Musketeer inline sealless demper is er om deze issues in één keer eenvoudig te verhelpen. Nieuw op de markt maar in korte tijd al door vele bedrijven ingezet en omarmd!

Deze inline demper kan 80% van situaties waarin drukpieken van positieve pompen zich voordoen of hameren van leidingen door waterslag verhelpen.

De demper bevat weinig componenten en is makkelijk instelbaar. Bovendien is de sealless Musketeer demper universeel inzetbaar omdat deze geschikt is voor vloeistoffen met hoge temperaturen en voor chemisch agressieve middelen. De demper heeft geen afdichtingen, sowieso een heel eenvoudige constructie en biedt een zichtbare pulsatie-indicator.

Een ander voordeel is dat de demper niet noodzakelijkerwijs bij de pomp hoeft te staan, dit kan ook verderop in het leidingwerk (mits 1 bar tegendruk aanwezig).
De demper kan worden ingezet bij elektrische membraanpompen, slangenpompen, AODD pompen en waterslag bij centrifugaalpompen. Ook kunnen de inlet en outlet naar wens ingesteld worden.

Bekijk onze website en neem voor meer informatie contact met ons op via ‘MEER INFORMATIE’ (rechts).

Bekijk de Musketeer demper icon.arrow--dark

Geschreven door

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer