Nieuwe serie kleine tandwielpompen voor de chemische industrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe serie kleine tandwielpompen voor de chemische industrie

Maag Pump Systems, een wereldleider in de productie van tandwielpompen, heeft een nieuwe serie kleine tandwielpompen voor de chemische industrie ontwikkeld: de pomptypes flexinox™ (FX) en dosix™ (DX). De reden voor de ontwikkeling van deze nieuwe serie was het maken van een serie chemische pompen met een grotere doorstroomsnelheid, lagere kosten en grotere voordelen voor de gebruikers.

Pomptypes die geleidelijk worden vervangen
De Flexinox (FX) en Dosix (DX) pompen zullen uiteindelijk de Cinox en Therminox pompen in de maten 22, 28, 36 en 45 vervangen. De overige pompformaten uit de CX/TX serie blijven beschikbaar.
De interne onderdelen van de Flexinox zijn identiek aan die van de Cinox en Therminox pompen, dus reserveonderdelen worden niet beïnvloed door deze nieuwe ontwikkeling.

Driedelig ontwerp maakt eenvoudig onderhoud mogelijk
De nieuwe tandwielpompen kunnen veel gemakkelijker worden onderhouden dankzij een 3-delig ontwerp voor de behuizing. Dit betekent dat de behuizing gescheiden is van de voorste dekselplaat, zodat de lagers gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Dit was altijd een uitdaging met de oudere Cinox en Therminox pompen.

Nieuwe pomp voor kleinere doorstroomsnelheden
De nieuwe Dosix pompen hebben kleinere verplaatsingsvolumes (lagere debieten) dan de traditionele Cinox en Therminox pompen. De DX-pompen zijn verkrijgbaar in de maten 14 en 20, terwijl er nog een kleinere pomp in ontwikkeling is. Deze nieuwe DX-pompen zijn speciaal ontworpen voor nauwkeurige doseringstoepassingen en zijn verkrijgbaar met aangepaste tandwielen voor een hogere volumetrische efficiëntie in het geval van lage viscositeiten bij een hoog drukverschil.

Bent u op zoek naar een nauwkeurige en betrouwbare pomp voor uw proces? Onze specialisten bespreken graag onze oplossingen voor uw toepassing. Let’s talk.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe serie kleine tandwielpompen voor de chemische industrie

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer