Nieuwe modulaire temperatuuropnemers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe modulaire temperatuuropnemers

Een compleet nieuw thermometerportfolio van Endress+Hauser voor een breed scala aan toepassingen in de power & energy, chemie, olie & gas en algemene industrieën.

In deze industriële sectoren is temperatuur een veel gemeten grootheid en speelt het een cruciale rol bij het waarborgen van veiligheid en efficiëntie. Niet alleen de juiste werking van installaties worden bewaakt en gestuurd, ook voor bepaalde producten en halffabricaten is temperatuur een belangrijke factor.

De iTHERM ModuLine – modulaire temperatuuropnemers zijn daarom dan ook ontworpen voor algemene en veeleisende toepassingen. Ze bieden nieuwe mogelijkheden waar het essentieel is om betrouwbaar, nauwkeurig en stabiel te meten met als doel een goede procesbesturing en het verbeteren van de installatiebeschikbaarheid en -veiligheid. Operators en ingenieurs vertrouwen dan ook op duurzame nauwkeurige instrumenten die eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden zijn.

iTHERM ModuLine aanbod
iTHERM ModuLine brengt een nieuw niveau van eenvoud. Selecteer, configureer, en bestel de juiste temperatuuropnemer uit het brede aanbod Moduline modellen TM101, TM111, TM121 en TM131.
Bestaande uit direct contact en thermowell-beschermde temperatuursensoren met wereldwijde goedkeuringen en combineert slimme functies. De Moduline is ontworpen voor procestemperaturen die kunnen variëren van -200 °C (-328 °F) tot 1 100 °C (2 012 °F).
De modellen TM111 en TM131 zijn goedgekeurd voor gebruik in gevaarlijke gebieden (ATEX, IEC Ex, C csa us, NEPSI), terwijl TM131 ook gecertificeerd is voor SIL 2/3 volgens IEC 61508.

Geavanceerde temperatuursensortechnologie
De iTHERM ModuLine is verkrijgbaar met een breed scala aan RTD- en thermocouple sensoren met de Endress+Hauser gepatenteerde QuickSens- en StrongSens-technologie voor gebruik in kritieke applicaties, waar snelle responstijden of een robuuste sensor met hoge trilling bestendigheid de procescontrole kunnen verbeteren.

Safety by design
Met de innovatieve dual seal voor de iTHERM TM131 uitvoering, is het Endress+Hauser gelukt om als eerste fabrikant een standaard temperatuurinstrument een veiligheidsfunctie te geven.
De dual-seal functie is een tweede procesbarrière die helpt voorkomen dat procesvloeistof door thermowell falen in aanraking komt met mensen, het milieu en apparatuur.

Innovatieve thermowell ontwerpen
Naast standaard thermowell configuraties is er de nieuwe quick response thermowell beschikbaar voor toepassingen waar de detectie van snelle veranderingen in temperatuur kan helpen bij het verbeteren van procescontrole, veiligheid van de installatie en energie-efficiëntie. Tests hebben aangetoond dat de temperatuuroverdrachtstijdcurve (t90) tot wel vijf keer sneller is dan standaarduitvoeringen.

De gepatenteerde iTHERM QuickNeck gereedschapsvrije quick-release technologie stelt u in staat om onderhouds- en herijkingsactiviteiten uit te voeren zonder onderbreking van het proces, waardoor kostbare uitvaltijd van installaties wordt vermeden.

Meer lezen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe modulaire temperatuuropnemers

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer