Nieuwe flowsensor van Jumo

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe flowsensor van Jumo
Article image of: Nieuwe flowsensor van Jumo

De magnetisch-inductieve flowmeter Jumo flowTrans Mag H01 werd speciaal voor de hygiënische toepassingen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie ontwikkeld en is in talrijke nominale waarden leverbaar.

De magnetisch-inductieve flowmeting behoort wereldwijd tot een van de meest bekende meetmethoden. De meting overtuigt door haar uitgebreide inzet mogelijkheden, de hoge meetnauwkeurigheid en een eenvoudige ingebruikname van het instrument.

De Jumo flowTrans Mag H01 is speciaal voor hygiënische toepassingen ontwikkeld en is leverbaar met een nominale diameter van DN 3 tot DN 100. De minimale geleidbaarheid van het meetmedium moet groter dan 5 µS/cm zijn, de maximale temperatuur is 130 °C. De beschermklasse is IP67 of IP68 en het apparaat is als compacte uitvoering of met gescheiden meetomvormer verkrijgbaar.

Als variabele procesaansluiting is het volgende mogelijk: laseinden, schroefkoppeling, Tri-Clamp of tussenflens. Een speciale lasmal vergemakkelijkt een correcte montage van het lasarmatuur. De coating van de flowmeter is standaard uitgevoerd in PFA. Deze werkstof is voor bijzonder hoge temperaturen geschikt, is vacuumvast en onderscheidt zich door de bijzonder goede chemische bestendigheid.

De eenvoudige en comfortabele configuratie geschiedt ofwel direct op het apparaat of met behulp van een PC software programma. De meetomvormer herkent de sensor automatisch en wanneer de hulp energie is ingeschakeld worden de gegevens uit de SensorMemory automatisch geladen. De apparatuur wordt bediend via een vrij configureerbaar display met achtergrond verlichting. Met behulp van de geïntegreerde diagnose-functies kunnen de functiebekwaamheid van de meetomvormerelektronica en de sensoren, evenals de bedrijfscondities bewaakt worden.

Geschreven door

JUMO Meet- en Regeltechiek B.V.

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. uit Weesp is leverancier van hoogwaardige industriële sensoren en automatiseringsoplossingen. Speciaal voor de waterbranche bieden wij een uitgebreid leveringsprogramma. Voor alle gangbare meetgrootheden kunt u... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer