Nieuwe explosieveilige KNF membraangaspomp type N 680.1.2

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
55 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe explosieveilige KNF membraangaspomp type N 680.1.2

Er gelden strenge regels voor de verwerking en distributie van explosieve gassen. KNF voldoet aan de actuele normen met een nieuwe ex-proof pomp. De N 680.1.2 behoort tot een kleine groep pompen die olievrij werken en ATEX-conform zijn in hun performancecategorie om te worden gebruikt voor emissiebescherming en productterugwinning.

Van stroomvoorziening tot talloze industriële processen: er zijn bijna altijd gassen bij betrokken. Juist deze veelzijdigheid roept de vraag op hoe deze hulpbronnen, die vaak waardevol of milieukritisch zijn, duurzaam kunnen worden gebruikt. Waar kunnen tijdens de procestechniek verloren gegane producten worden teruggewonnen, behandeld en hergebruikt? Anderzijds moet het milieu worden beschermd en moet schade door vluchtige organische compounds (VOC’s) worden voorkomen. Emissiebeschermings- en terugwinningssystemen zijn daarom van cruciaal belang bij het werken met benzine, additieven, diesel, kerosine, alcohol, biobrandstoffen en ruwe olie.

De nieuwe N 680.1.2 Ex combineert de veiligheid van een explosieveilige membraanpomp met de vertrouwde betrouwbaarheid en hoogwaardige, onderhoudsarme prestaties van KNF. De N 680.1.2 Ex is uiterst chemicaliënbestendig en transporteert explosieve gassen en dampen. Een debiet van 220 l/min en een eindvacuüm van 150 mbar abs karakteriseren deze krachtige pomp voor belangrijke taken in de procesindustrie. Dankzij deze eigenschappen is deze explosieproof pomp bijzonder geschikt voor alle toepassingen waarbij ontvlambare gassen worden teruggewonnen of waar het ontsnappen van die gassen moet worden voorkomen.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe explosieveilige KNF membraangaspomp type N 680.1.2

KNF Verder BV

KNF membraan gas- en vloeistofpompen en doseerpompen voor inbouw in apparaat of machine. • Chemische industrie • Meet- en analysetechniek, laboratoria • Levensmiddelentechnologie • Reprotechnologie • Zuiveringsindustrie • Medische technologie,... Lees meer