Nieuwe, compacte glijschijfklep met membraanaandrijving

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe, compacte glijschijfklep met membraanaandrijving

“Het kan nog kleiner en compacter”, zeiden de ingenieurs van Schubert & Salzer. Het resultaat is verbluffend. Een glijschijfventiel (GS) met indrukwekkend gereduceerde afmetingen en gewicht – type 8028. Door de nieuwe 80-mm membraanaandrijving is het type 8028 GS1, bijvoorbeeld in DN100, met een inbouwlengte van slechts 487 mm, nog eens 50 mm korter dan de toch al compacte GS afsluiter met zuigeraandrijving. Wat de regelnauwkeurigheid betreft, doet het GS type 8028 in niets onder voor zijn grote broer type 8021, die eveneens overtuigt met een regelbereik van 80:1.
Voor de hoge regelnauwkeurigheid van GS kleppen is vooral snelheid van doorslaggevend belang. Zeer korte reactietijden bij de hoogste resolutie worden bereikt dankzij uiterst kleine actuatorbewegingen, lage bewegende lasten en geringe bedieningskrachten. Met het nieuwe afsluiter type 8028 kunnen ook moderne installaties met steeds kleinere afmetingen mee profiteren van de voordelen en hightech van glijschijftechnologie.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe, compacte glijschijfklep met membraanaandrijving

Schubert & Salzer Benelux BV/SRL

Precision Made in Germany As a fast growing high-tech company, Schubert & Salzer Control Systems develops, produces and distributes highly precise control and stop valves which are applied in the... Lees meer