Nieuwe ASCO magneetafsluiters van Emerson leveren proportionele debietregeling in veeleisende toepassingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
47 bekeken Laatste wijziging: 8 juni 2023
ASCO Serie 209 proportionele kleppen bieden superieure precisie, debiet en stroomverbruik voor medische apparatuur, waterstofbrandstofpompen, voedingsmiddelenapparatuur en meer.
ASCO Serie 209 proportionele kleppen bieden superieure precisie, debiet en stroomverbruik voor medische apparatuur, waterstofbrandstofpompen, voedingsmiddelenapparatuur en meer. | Foto: Courtesy of Emerson

ASCO-Serie 209 proportionele afsluiters bieden superieure precisie, debiet en energieverbruik voor medische apparatuur, waterstofbrandstofpompen, voedingsmiddelenapparatuur en meer

Emerson introduceert de ASCO Serie 209 proportionele debietregelkleppen, die de hoogste standaarden van precisie, drukwaarden, debietkarakteristieken en energie-efficiëntie bieden die beschikbaar zijn in een speciaal gebouwde, compacte architectuur. Met deze combinatie van afmetingen en prestaties, stellen de 209 serie magneetafsluiters gebruikers in staat om nauwkeurig het debiet te regelen in een breed scala van apparaten die veeleisende prestaties vereisen, zoals die gevonden worden in de medische apparatuur, voedsel en drank, en verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) industrie.

Nauwkeurigheid, responstijd en herhaalbaarheid zijn van cruciaal belang in zeer nauwkeurige debietregeltoepassingen, zoals het regelen van de snelheid van de instrumenten in tandartsstoelen, de stoomstroom in koffiezetapparaten, de waterstroom in koelsystemen en de waterstofstroom in brandstofcellen. De Serie 209 afsluiters hebben een lage hysterese (minder dan of gelijk aan 5%), een uitstekende herhaalbaarheid (minder dan of gelijk aan 1%) en een hoge gevoeligheid (minder dan of 0,2%) die bijdragen aan hun precisie.

“Proportionele kleppen zijn belangrijke componenten die de prestaties en efficiëntie van apparatuur aanzienlijk kunnen beïnvloeden”, aldus Shivam Chauhan, commercial product marketing manager, Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Emerson’s discrete automation business. “We hebben de ASCO 209 kleppen ontworpen om het hoogste prestatieniveau te leveren met een kleine voetafdruk, waardoor onze klanten de flexibiliteit en het vertrouwen hebben om producten te ontwikkelen die innovatie stimuleren, duurzaamheid bevorderen, kosten verlagen en het leven van mensen verbeteren.”

Het lage energieverbruik en de snelle reactietijd (kleiner dan of gelijk aan 15 milliseconden) van de Serie 209 kunnen de levensduur van de batterij verlengen in apparatuur die erdoor worden gevoed en de systeemprestaties en -efficiëntie optimaliseren. Een verbeterd intern ontwerp voorkomt metaal-op-metaalcontact dat klikken veroorzaakt, waardoor afsluiters kunnen werken bij extreem lage geluidsniveaus die cruciaal zijn voor het comfort en welzijn van gebruikers in medische omgevingen, commerciële gebouwen en catering- en horeca-omgevingen.

De magneetafsluiters uit de 209 Serie voldoen aan wereldwijde goedkeuringen, waaronder Underwriters’ Laboratories (UL), UKCA (United Kingdom Conformity Assessed) en CE (European Conformity), en omvatten een reeks opties die de afsluiters op maat maken voor specifieke toepassingen. Zo kunnen Serie 209-magneetafsluiters worden gereinigd voor kritische toepassingen zoals zuurstoftherapie-apparatuur en zijn ze verkrijgbaar in verschillende spoelconfiguraties die flexibiliteit toevoegen en de installatie vereenvoudigen. En een selectie van elastomeren zorgt voor compatibiliteit met diverse media, waaronder siliconenvrije elastomeren die bestand zijn tegen alcohol en zwavel in veeleisende toepassingen zoals verven en poedercoaten, evenals elastomeren die zijn goedgekeurd door de Food and Drug Association (FDA) van de Verenigde Staten voor toepassingen met voedingsmiddelen en dranken.

De Serie 209 proportionele magneetafsluiters voegen zich bij Emerson’s uitgebreide aanbod aan toonaangevende proportionele afsluitertechnologieën. Voor meer informatie over de ASCO Serie 209 proportionele kleppen van Emerson, ga naar onze website.

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer