Nieuw ontwerp Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp voor hoog viskeuze vloeistoffen

icon.highlightedarticle.dark Doseerpompen
Laatste wijziging: 18 juni 2024
Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp
Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp | Foto: PromoTec
Article image of: Nieuw ontwerp Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp voor hoog viskeuze vloeistoffen
Wanner Hydra-Cell uitleg werking krukas | Foto: PromoTec
Article image of: Nieuw ontwerp Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp voor hoog viskeuze vloeistoffen
Wanner Hydra-Cell uitleg werking wobble plate | Foto: PromoTec

Vorige week was de nieuwe Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp voor viskeuze vloeistoffen als primeur te zien op de Achema in Frankfurt, de beurs voor de procesindustrie.

Membraandoseerpompen

Wanner Hydra-Cell Metering Solutions bieden hydraulisch gebalanceerde membraan-doseerpompen die de API 675-prestatienormen van ±1% steady-state nauwkeurigheid, ±3% lineariteit en ±3% repeatability overschrijden.

Het nieuwe ontwerp van de Amerikaanse fabriek Wanner Engineering is een doseerpomp model P4HV met aangepast manifold. Deze heeft een grotere zuigaansluiting, centraal gepositioneerd met als voordeel dat de vloeistof direct de pompkamers instroomt.

Dit maakt de pomp geschikt voor vloeistoffen met een hogere viscositeit. De achterliggende gedachte is om een ​​lagere vloeistofsnelheid in de pomp mogelijk te maken en wrijvingsverliezen te verminderen.

Nagenoeg pulsatievrije lineaire stroom

Door het ontwerp met meerdere membranen, levert de P-serie doseerpompen (met uitzondering van model P100), een nagenoeg pulsatievrije lineaire stroom. In tegenstelling tot conventionele enkel-membraandoseerpompen zijn pulsatiedempers niet meer nodig en is de dosering betrouwbaarder en veiliger.

Minder pulsaties betekent minder spanning op het leidingwerk en minder kans op lekkage bij verbindingsstukken in het leidingwerk, met als resultaat dat onderhoudskosten als gevolg hiervan in de meeste gevallen worden geëlimineerd. Vermindering van het geluidsniveau kan ook een groot voordeel zijn.

Van de Wanner Hydra-Cell doseerpompen worden de kleinere modellen met een krukas aangedreven, de grotere modellen, zoals het nieuwe model P4HV met een zogenaamde ‘wobble plate’ (een vlakke gepolijste plaat op een lager, zie afbeeldingen).

Zoals elke Wanner Hydra-Cell pomp kan ook dit nieuwe P4HV model membraandoseerpomp in veel gevallen vaste deeltjes verpompen (tot 500 micron), heeft de pomp een kleine footprint en is er een uitgebreide keuze in membraanmaterialen, die de pompen voor veel toepassingen geschikt maakt.

ATEX-classificatie

De Wanner Hydra-Cell membraandoseerpompen voldoen aan ATEX-classificaties voor gebruik in olie- en gastoepassingen en andere explosiegevaarlijke zones in de chemie bijvoorbeeld.

Lees meer over de werking icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuw ontwerp Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp voor hoog viskeuze vloeistoffen

PromoTec B.V.

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer