Nieuw: de LC tabletcoater light van Lödige Process Technology

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: de LC tabletcoater light van Lödige Process Technology

Lödige Process Technology presenteert een geheel nieuwe serie tablet coaters: de LC light-serie. Deze onderscheid zich van de LC series door zijn gestandaardiseerde, en dus kostenefficiënte ontwerp.

Deze nieuwe Lödige tablet coaters wordt naast de reeds bestaande LC-serie gepositioneerd. Deze Lödige Coaters zijn zeer gewaardeerd om hun…
1. hoge mate van variabiliteit van het vulniveau, en dus flexibiliteit van batch-volumes zonder de drum te moeten wisselen. Dit door het gebruik van zeer lage maar toch efficiënte mengelementen.
2. Zeer gelijkmatige coating en de korte procestijden door het grote aantal mengelementen en nozzles.
3. Hoge droog-effectiviteit als gevolg van een gelijkmatige luchtverdeling over de gehele lengte van de trommel.
4. Geoptimaliseerde luchtgeleiding, die sproeidrogen voorkomt en dus minder service en reiniging vraagt.
5. Geavanceerd reinigingssysteem.

Waar de coaters van de LC-serie altijd aangepast zijn aan de specifieke behoeften van de klant, zijn de coaters van de LC light-serie optimaal gestandaardiseerd.
Deze standaardisatie resulteert in een aanzienlijke prijsverlaging voor de klant en verkort de levertijden voor de LC light serie aanzienlijk.

De nieuwe machines uit de LC light-serie zijn verkrijgbaar in drie maten en zijn ontworpen voor standaard filmcoatingprocessen, en dit voor zowel coatings op basis van water als organische coating. Deze coaters zijn uitstekend geïsoleerd en voorzien voor een volledig geautomatiseerde productie met receptenbeheer.

De hoogtechnologische sproei-arm wordt geleverd door de Duitse fabrikant Düsen-Schlick GmbH. Hij heeft een draaifunctie, waardoor de toegang tot de trommel wordt vereenvoudigd en het vullen en ledigen van de drum wordt versneld. Bovendien zijn de machines standaard uitgerust met een WIP-systeem. Andere opties zijn beperkt tot individuele luchtsysteemmodules, een ATEX-ontwerp en de kwalificatiedocumenten

Deze nieuw ontwikkelde standaardmodellen zijn de perfecte oplossing voor klanten in de voedingsindustrie of bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van voedingssupplementen, sportvoeding of generieke geneesmiddelen. Niettemin bevinden deze kostenefficiënte film coaters zich op het hoogste niveau van technologische ontwikkeling en bieden ze U de gekende Lödige kwaliteit.

Geschreven door

Logo van:Nieuw: de LC tabletcoater light van Lödige Process Technology

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer