Nieuw bij D.W.Renzmann: de Rotomax-W-unit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

D.W. Renzmann is een Duits bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van volautomatische wasinstallaties en destillatie-units voor de verf-, inkt- en printing industrie.

De nieuwste innovatie van Renzmann is een destillatie-unit met voorverdamper voor het verdampen van waterige alkalische was- en spoelmiddelen.
Met deze unit kan men het gecondenseerde, schone destillaat opnieuw in het spoelwater / wasmiddelcircuit gebruiken, en dus de stroom afvalwater beperken. Enkel het sterk gereduceerde en geconcentreerde residu wordt als gevaarlijk afval afgevoerd.

Dankzij deze destillatie in twee stappen wordt de benodigde energie per liter verdampt water gehalveerd. Ongeveer de helft van het medium wordt onder normale druk verdampt in de voorverdamper. De hete stoom (100 ° C / 212 ° F) die tijdens dit proces wordt gegenereerd, wordt naar de verwarmingsbodem van de destillatie-eenheid geleid.

Na een geringe concentratie in de voorverdamper wordt het medium in de destillatieketel gezogen, waarin een vacuüm is gecreëerd. Door het vacuüm wordt de kooktemperatuur in de ketel verlaagd tot 40 ° C (104 ° F) tussen de inhoud van de ketel en de stoom van de voorverdamper. Hierdoor condenseert de stoom in de verwarmingsvloer en geeft deze zijn energie af aan de ketelinhoud.

Het medium in de ketel wordt geconcentreerd totdat meer dan 95% van het oorspronkelijke volume is verdampt. Het destillaat van de voorverdamper dat in de verwarmingsvloer condenseert, wordt in de condensor van de destillatie-eenheid gezogen, waar het gemengd wordt met de gecondenseerde dampen van de ketel. Het destillaat koelt iets af in de condensor, stroomt in de vacuümunit en van daaruit in een aparte container voor schoon oplosmiddel.

Het verlies van vloeistof in de voorverdamper (door verdamping en doordat vloeistof in de destillatieketel wordt gezogen) wordt gecompenseerd door automatisch bijvullen.

Voor meer informatie kan u terecht bij Eskens Process Solutions.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuw bij D.W.Renzmann: de Rotomax-W-unit

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer