Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst
Article image of: Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst

Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst. Het meten van de deeltjesgrootte helpt bij het ontwikkelen van ingenieuze oplossingen voor eeuwenoude problemen. Het draagt bij aan duurzame bedrijven in sterk gereguleerde industrieën en heeft invloed op de gezondheid van miljarden mensen overal ter wereld.

Voor het nauwkeurig meten van deeltjes in vloeistoffen beschikt Inventech Benelux over de meest hoogwaardige analyse instrumenten zoals de Disc Centrifuges van CPS Instruments.

De Disc Centrifuges van CPS Instruments zijn in eerste instantie ontwikkeld om de zwakke punten in de chemische samenstelling van autobanden te identificeren voordat het falen ervan grote financiële en veiligheidsrisico’s met zich mee zouden brengen. Nu wordt de Disc Centrifuge nog steeds veelvuldig gebruikt in de autobandenindustrie, maar zijn de toepassingsmogelijkheden enorm verbreed. Het is een cruciaal hulpmiddel gebleken bij de ontwikkeling van zuivere virussen ten behoeve van menselijke gentherapie en wordt veelvuldig gebruikt in de cosmetische industrie. Maar ook in de verfindustrie zijn de toepassingen eindeloos. Wist u dat u elke dag wel een product tegenkomt waarbij de Disc Centrifuge een rol heeft gespeeld in innovatie? Zo worden de Disc Centrifuges ook gebruikt om de grootte van nano-inktdeeltjes in papiergeld te meten. Bij de juiste grootte krijgen deze deeltjes specifieke eigenschappen; zo verandert onder andere de kleur van het papiergeld bij een veranderende lichtinval.

Natuurlijk vertellen we u graag meer over dit fantastische instrument en wat het voor uw organisatie kan betekenen. Neem daarvoor contact op met de Product Managers van Inventech.

geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten significant te verbeteren en ze duurzaam, efficiënt en kostenbesparend te produceren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer