Nauwkeurig en pulsatievrij doseren? Ja, met tandwielpompen!

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
58 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nauwkeurig en pulsatievrij doseren? Ja, met tandwielpompen!

VOOR VOLUMESTROMEN VAN 1 µL/U TOT 2’400 L/MIN.

Nauwkeurig doseren betekent de vloeistofstroom meten en gecontroleerd toevoegen aan of injecteren in een hoofdleiding of drukleiding. De pomp wordt daarbij, in een zogenaamde “closed-loop-regeling”, geregeld via een flowmeter. Het nauwkeurig doseren van vloeistoffen wordt steeds belangrijker in moderne chemische processen. Chemische bedrijven bereiken steeds meer succes met de productie van speciale chemicaliën en speciale polymeren. Voor het produceren van deze producten is het doseren van additieven vaak essentieel. Additieven voegen speciale eigenschappen toe en/of zijn noodzakelijk voor een efficiënte reactie.

NAUWKEURIG EN PULSATIEVRIJ DOSEREN
Met name tandwielpompen, die gekenmerkt worden door een hoog volumetrisch rendement [vanwege hun kleine spelingen], zijn heel geschikt voor doseerapplicaties. Zelfs voor laag viskeuze producten zoals oplosmiddelen, alcohol of vloeibaar gas kunnen tandwielpompen ingezet worden voor het nauwkeurig en pulsatievrij doseren.

TANDWIELPOMPEN
Tandwielpompen zijn modulair van bouw en kunnen daardoor aangepast worden aan de specifieke eigenschappen van de te verpompen vloeistof. Ideaal voor de chemische industrie omdat voor iedere applicatie de juiste materialen voor het pomphuis en de interne delen geselecteerd kunnen worden.
Door deze modulaire bouwwijze worden de pompmaterialen niet alleen optimaal op de chemische eigenschappen van het gedoseerde product afgestemd, maar ook aan de typische procesdata zoals viscositeit, bedrijfstemperatuur aangepast.

BEDRIJFSZEKERE PROCESSEN; KWALITEIT VOORKOMT STILSTAND!
Op deze manier worden de pompen samengesteld voor het beoogde doel wat resulteert in een onderhoudsvriendelijke en betrouwbare doseeroplossing met als resultaat een betrouwbaar en nauwkeurig proces!

MICRO DOSEREN
Vanwege het feit dat Suurmond de HNPM-microtandwielpompen in haar portfolio heeft, is het naast de gebruikelijke volumestromen, ook mogelijk om microdoseringen te realiseren. We praten dan over volumestromen vanaf 1 microliter per uur!

ONS PORTFOLIO
Suurmond is sinds 1974 gespecialiseerd in tandwielpompen en vertegenwoordigt de toonaangevende producenten MAAG Pump & Filtration Systems AG, GATHER Industrie GmbH en HNP Mikrosysteme GmbH. In ons portfolio bieden wij oplossingen voor volumestromen van 1 µl/u tot max. 2’400 l/min.

Meer weten over tandwielpompen en hun rol in nauwkeurige en bedrijfszekere processen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies!

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nauwkeurig en pulsatievrij doseren? Ja, met tandwielpompen!

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer