Nat vermalen – een efficiënt proces voor de voedingsindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nat vermalen – een efficiënt proces voor de voedingsindustrie

Nat malen is een bekende techniek bij de productie van agrochemische producten, inkten, verven en coatings. In deze chemische industrieën verbetert men de eigenschappen van de eindproducten aanzienlijk door de deeltjes in een suspensie te verkleinen.
Ook in de voedingsindustrie kan het verkleinen van de deeltjesgrootte erg nuttig zijn.

DYNO®-MILL maalmolens worden gebruikt om de deeltjesgrootte in producten zoals chocolade, zoete decoratie en gekleurde dranken te verkleinen.

De resultaten zijn van dit proces zijn:
– Fijne chocolade met geweldige aroma`s
– Natuurlijke kleurstoffen met een hoge kleurintensiteit
– Homogene suspensies die langer gestockeerd kunnen worden

Natuurlijk moeten deze processen aangepast zijn aan de voedingsindustrie en is hygiëne en reinigbaarheid zeer belangrijk. Met de DYNO®-MILL parelmolens, die ook in de farmaceutische industrie worden ingezet, is dit geen probleem. Bovendien staan de ingenieurs van de WAB-groep staan met hun meer dan 50 jaar ervaring altijd klaar om potentiële klanten te helpen bij het testen en optimaliseren van hun vermalingsprocessen.

Enkele voorbeelden waar DYNO®-MILL parelmolens erg nuttig kunnen zijn:

Kleurstoffen voor het versieren van snoep en chocolade.
Door natuurlijke kleurstoffen voor levensmiddelen te malen verhoogt u de kleurintensiteit van deze producten aanzienlijk. Hoe fijner u de kleurstof maalt, hoe beter de effectiviteit van de pigmenten. Hierdoor heb je minder kleurstoffen nodig en creëer je meer mogelijkheden om kleuren te combineren. DYNO®-MILL parelmolens verzekeren u van een snelle en efficiënte vermaling en indien nodig kunnen ze tot in het Nano bereik gaan.

Productie van gekleurde dranken.
Door natuurlijke kleurstoffen te malen krijg je een betere homogene verdeling van de kleurstoffen in vloeistoffen. In het geval van gekleurde dranken vermindert of elimineert dit de sedimentatie van de kleurstoffen waardoor deze veel aantrekkelijker zijn voor de consument.
Ook hier zal het malen de intensiteit van de kleuren verbeteren en is een meer economisch gebruik van de kleurstoffen mogelijk.

Als u een snel en veilig maalproces van pigmenten of kleurstoffen in uw productie overweegt, aarzel dan niet om te profiteren het ervaren onderzoeksteam van de WAB-groep. Eskens Process Solutions is meer dan 40 jaar de Benelux agent van de WAB-groep en ondersteunt u graag in dit onderzoeksproces.

Geschreven door

Logo van:Nat vermalen – een efficiënt proces voor de voedingsindustrie

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer