Modulaire serie Wilo-DrainLift SANI veelzijdig inzetbaar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Modulaire serie Wilo-DrainLift SANI veelzijdig inzetbaar

Pompenspecialist Wilo heeft een geheel nieuwe lijn opvoerinstallaties geïntroduceerd: Wilo-DrainLift SANI. Met de nieuwe serie wordt niet alleen het bestaande portfolio gestroomlijnd maar is – door de vergaande modulariteit van de basistypes – ook het aantal toepassingsgebieden fors uitgebreid. Er zijn vier basistypes: S en M, elk met één pomp en L en XL, elk met twee pompen.

Dankzij de grote variëteit in afmetingen en technische uitvoeringen is de DrainLift SANI opvoerinstallatie nagenoeg universeel toepasbaar voor het verzamelen en transporteren van afvalwater. Daarbij varieert het programma van de S-versie voor een- en meergezinswoningen tot aan de XL-uitvoering voor grote bedrijfsobjecten, zoals kantines of grootkeukens.

Bedrijfszeker en gebruikersvriendelijk
De DrainLift SANI biedt een aantal onderscheidende, gebruikersvriendelijke kenmerken. Zo is de installatie dankzij de compacte uitvoering en het geringe gewicht eenvoudig te transporteren en monteren. Bovendien zorgen verschillende aansluitmogelijkheden voor extra flexibiliteit bij het installeren. Dat biedt met name uitkomst wanneer de opvoerinstallatie in beperkte ruimtes moeten worden geïnstalleerd. Een hoge bedrijfszekerheid wordt daarnaast gegarandeerd door het grote schakelvolume en de thermische motorbeveiliging. Een extra storingsfunctie activeert het alarm onafhankelijk van het net; optioneel kan het alarm ook als push-bericht naar mobiele apparatuur worden gestuurd.

Bij de ontwikkeling en de bouw van de installatie is veel aandacht geschonken aan duurzaamheid. Dat komt onder meer tot uiting in de hoogwaardige materialen zoals roestvrijstaal, fijngietwerk en technische kunststoffen.

Duurzaamheid kan zo worden gecombineerd met betrouwbaarheid en corrosiebestendigheid. De Wilo DrainLift SANI opvoerinstallaties laten zich verder eenvoudig onderhouden. Bij de ontwikkeling is voor het onderhouds- en reinigingscomfort nadrukkelijk rekening gehouden met ervaringen en wensen van gebruikers.

Meerdere varianten
Bij uitstek geschikt voor toepassing in een- of meergezinswoningen zijn de Wilo-DrainLift SANI-S en DrainLift SANI-M. De S-variant is de kleinste en lichtste opvoerinstallatie volgens EN12050-1 (zonder versnijder) op de markt. Deze onderscheidt zich door hoge flexibiliteit en eenvoudige installatie. Optioneel kan deze ook voor agressieve media worden samengesteld. Door uitvoeringen voor continu of intervalbedrijf, de kogeldoorlaat van 44 mm en 65 mm en de optionele uitvoering voor agressieve media is een zeer hoge bedrijfszekerheid gegarandeerd.

De Wilo DrainLift SANI-L en XL zijn met name bedoeld voor toepassing in appartementen en bedrijfsgebouwen. Hier geldt bedrijfszekerheid als belangrijkste criterium waaraan met de uitvoering als dubbelpomp-opvoerinstallatie tegemoet wordt gekomen. Beide uitvoeringen onderscheiden zich bovendien door een bijzonder groot schakelvolume en zijn ook voor de toepassing van agressieve media geschikt.

Geschreven door

Viega Nederland

De Viega Groep behoort met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000... Lees meer