Mobiele weegbruggen voor het wegen van fluids: 5 aandachtspunten

icon.highlightedarticle.dark Weegapparatuur
151 bekeken Laatste wijziging: 26 januari 2024
Mobiele weegbrug
Mobiele weegbrug | Foto: AB weegtechniek

De investering van een mobiele weegbrug biedt tal van voordelen voor bedrijven actief in de verwerking van fluids.

Denk aan:

  • efficiëntie op bouwplaatsen
  • flexibiliteit wanneer regelmatig van locatie wordt gewisseld
  • het elimineren van overbelading bij vrachtwagens
  • als oplossing wanneer graven vanwege ondergronds leidingwerk geen optie is.

Hieronder delen we vijf aandachtspunten voor het maken van de juiste keuze.

1. De uitvoering

Mobiele weegbruggen zijn verkrijgbaar in zowel beton als staal. Het gebruik van een onderframe kan de noodzaak voor een fundering elimineren, waardoor de weegbrug direct op een stabiele ondergrond geplaatst kan worden. Zonder onderframe is een fundering altijd vereist.

2. Het kostenplaatje

De kosten van mobiele weegbruggen variëren naar gelang het gekozen materiaal. De prijzen van beton en metaal zijn aan verandering onderhevig. Weegbrug specialist ABW voorziet u graag van een kostenindicatie op basis van de actuele marktprijzen.

De installatie van een mobiele weegbrug is doorgaans minder arbeidsintensief dan een verdiepte weegbrug, en daarmee voordeliger om te plaatsen.

3. Hoogteverschil

In tegenstelling tot verdiepte weegbruggen hebben mobiele weegbruggen een oprijhoogte, wat zorgvuldigheid tijdens het oprijden vereist om stoot- of valschade te voorkomen. ABW kan stalen treden of opstapjes leveren voor ergonomisch en veilig gebruik.

4. De plaatsing

Omdat mobiele weegbruggen niet gelijkvloers liggen, is de draaicirkel voor het oprijden groter. Dit vraagt om ruimere plaatsingsmogelijkheden dan bij een verdiepte weegbrug. Ook is het belangrijk de weegbrug niet op het laagste punt van een terrein te plaatsen om waterschade bij heftige regenval of sneeuwval te vermijden.

5. De automatiseringsoplossingen

Verbeter de efficiëntie van uw weegprocessen met verschillende automatiseringsoplossingen, zoals software-integratie voor administratieve verlichting, zelfhulpterminals voor een hogere doorloopsnelheid, en volgdisplays zodat chauffeurs tijdens het wegen de vrachtwagen niet hoeven te verlaten.

Op zoek naar een betrouwbare mobiele weegbrug?

Mobiel wegen begint bij ABW! Laat u vrijblijvend adviseren over de meest geschikte mobiele weegbrug voor uw gebruikstoepassing(en).

Meer over mobiele weegbruggenicon.arrow--dark

Geschreven door

AB weegtechniek

Lees meer