Memosens sensor platform in beweging met Liquiline Mobile CML18

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Memosens sensor platform in beweging met Liquiline Mobile CML18

De nieuwe multi parameter handmeter van Endress+Hauser opent nieuwe mogelijkheden voor meten van betrouwbare waarden in het laboratorium of online in proces. De Liquiline Mobile CML18 kan voor allerlei parameters worden ingezet en dat op broekzakformaat.

Een getalenteerde allrounder met maximale flexibiliteit
Met de Liquiline Mobile CML18 kan pH, ORP, geleidbaarheid en zuurstof gemeten worden op slechts 1 handmeter. Specifieke sensor data en kalibratie data worden in de Memosens koppeling bewaart en blijven zo altijd lokaal beschikbaar in de sensor. Hierdoor wordt het wisselen van een sensor een kinderspel, de CML18 handmeter herkent automatisch het type sensor en is na koppelen gelijk klaar voor gebruik.
Kalibratie op lastig plekken in een proces behoren tot het verleden: de handmeter kan makkelijk in een comfortabele omgeving de kalibratie uitvoeren, om vervolgens de ijking mee te nemen richting het proces.
Door de datalogging functionaliteit fungeert de CML18 eventueel ook als een simpele tijdelijke vervanger van een transmitter. Het interne geheugen van meer dan 10.000 datapunten is makkelijk te extraheren via de Endress+Hauser SmartBlue app.

Maximale databeveiliging met Memosens
De Liquiline Mobile CML18 levert betrouwbare meetwaarden die 100% zijn te vertrouwen door de inductieve koppeling. Geen last meer van omgevingen invloeden en corrosie op datatransfer: een geïntegreerde microprocessor in de Memosens kop, zet alle meet data om naar een digitaal signaal en zend deze digitaal uit naar de Liquiline CML18 handmeter.

Data consistentie tussen lab en proces
Last van verschillen in waardes tussen lab en proces? Met de nieuwe handmeter kunt u dezelfde sensoren gebruiken die ook in het proces worden toegepast. Hierdoor zijn de metingen op vergelijkbaar niveau en is meetdata betrouwbaarder.

Intuïtief bedienen
De Liquiline Mobile CM18 handmeter is te koppelen met de gratis verkrijgbare Endress+Hauser SmartBlue app. Via deze koppeling kan makkelijk interne data overbrengen naar een werkstation en kunt u begeleidend de sensoren simpel kalibreren. Opladen van de handmeter gaat volgens het draadloos oplaadconcept zoals u die ook kent van de smartphone of tablet techniek. Elke Qi gecertifieerd oplaadsysteem die draadloos kan laden kan ingezet worden.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Memosens sensor platform in beweging met Liquiline Mobile CML18

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer