Membraanafsluiters voor ­drinkwater

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
30 december 2022
Article image of: Membraanafsluiters voor ­drinkwater

Sisto Armaturen introduceert een nieuwe serie membraanafsluiters voor drinkwater. De SISTO-16RGAMaxXX afsluiters zijn voorzien van inwendige draadeinden, een rvs huis en een speciaal membraan voor drinkwater. Het huis is gemaakt van rvs AISI 1.4409, dat bestand is tegen gechloreerd water. Het huis heeft geen dode ruimtes waardoor zich geen afzettingen in de afsluiter kunnen vormen.

De bouwgrootte varieert van nominale diameters Rp ½” tot 3”. Een ingekamerd en ondersteund membraan verlengt de levensduur en is ontworpen voor een druk van 16 bar. Het membraan is gemaakt EPDM/W270 en voldoet aan de eisen van het Duitse Ministerie voor Milieu voor kunststof dat in contact komt met drinkwater (KTW-BWGL). Het temperatuurbereik van de afsluiters loopt van -10 °C tot + 90 °C.

Daardoor is de serie ook zeer geschikt voor thermische desinfectie. De draadspindels voor de bediening van de afsluiters komen niet met het medium in aanraking. De spindelbescherming voorkomt verontreiniging van buitenaf en geeft tevens de positie van de afsluiter weer. Sisto Armaturen is onderdeel van de KSB groep.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark