Magneetgekoppelde pomp kan tot 450 °C

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
73 bekeken 19 december 2022
Article image of: Magneetgekoppelde pomp kan tot 450 °C

Magneetgekoppelde pomp kan tot 450 °C
DICKOW introduceert nieuw type NMX. De magneten van deze pomp zijn bestand tegen temperaturen tot +450 °C. Dat betekent dat er ook vloeistoffen op zeer hoge temperaturen zoals bijv. gesmolten plastics en thermische olie verpompt kunnen worden zónder externe koeling.

Naast de hermetisch afgesloten magneetkoppeling zit een secondaire behuizing welke is afgedicht met een grafiet-veiligheidspakking. Hiermee blijft de pomp ook bij een eventuele schade altijd hermetisch gesloten en kan de vloeistof niet in de atmosfeer komen.

De geïntegreerde ventilatorstroomdeflector voorkomt ongewenste temperatuurstraling naar het rol- en kogellager. Daarmee wordt de levensduur van deze lagers verlengd en onderhoudsintervallen van de pomp beperkt tot één keer per 25.000 draaiuren.

De lagerstoel is bovendien 1:1 vervangbaar met andere typen DICKOW centrifugaalpompen.

De eentrapspomp met spiraalvormig huis werkt met een zelfontluchtende magnetische koppeling. De maximale capaciteit is 1400 m³/u gecombineerd tot een opvoerhoogte van max. 250 m. De ontwerpdruk bedraagt 24 bar.

De plug-and-play-oplossing kan ook adequaat omgaan met verkeerde bediening en systeemuitval.

Geschreven door

Logo van:Magneetgekoppelde pomp kan tot 450 °C

Multipomp BV

MULTIPOMP, voor kwaliteit op maat MULTIPOMP, voor kwaliteit op maat Ervaren en betrouwbaar MULTIPOMP is de exclusieve vertegenwoordiging van pompfabrikanten DICKOW Pumpen, MUNSCH Chemie-Pumpen en TUTHILL Pump Group. Wij leveren deze pompen voornamelijk aan de... Lees meer