Magneetgedreven centrifugaalpompen van M Pumps

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Magneetgedreven centrifugaalpompen van M Pumps
Article image of: Magneetgedreven centrifugaalpompen van M Pumps

De eisen die de industrie stelt aan pompen qua toepassing en veiligheid worden steeds hoger. Voor agressieve, corrosieve en explosiegevaarlijke vloeistoffen heeft M Pumps een breed gamma magneetgedreven pompen. Geconstrueerd volgens de richtlijnen ISO2858-ISO5199, ANSI B73.3, API685 en/of Atex 2014/34/EU.

M Pumps is een betrouwbare producent van pompen met ruim 40 jaar ervaring en knowhow op het gebied van magneetpompen. Deze magneetpompen zijn geschikt voor gebruik in de meest uiteenlopende processen binnen diverse toepassingsgebieden. Denk hierbij aan chemische, petrochemische, farmaceutische, nucleaire industrie, offshore, koeltechniek en thermoregulatie. De jarenlange nauwe samenwerking tussen M Pumps en Bedu Pompen resulteert in gerichte pompoplossingen voor diverse toepassingen.
Voordelen
De scheiding van vloeistof en atmosfeer door middel van de magneetkoppeling waardoor de pompen hermetisch zijn afgesloten – en hiermee lekvrij – is de beste oplossing voor het verpompen van agressieve en/of corrosieve chemicaliën, vloeistoffen met een hoge zuiverheid en vloeistoffen waarbij een mechanische as-afdichting moeilijk is toe te passen. Hierdoor is de veiligheid van de medewerkers, de werkomgeving en het milieu gegarandeerd.

Ontwikkeling
De meest recente technologische ontwikkeling van M Pumps met betrekking tot magneetgedreven pompen, is de gepatenteerde Hybrid Technology.
Bij de Hybrid Technology is de rotorbehuizing – daar waar het motorvermogen wordt overgedragen naar de pomp – opgebouwd uit een binnenschaal van Hastelloy of titanium en een buitenschaal vervaardigd uit een koolstofcomposiet materiaal. De koolstofcomposiet draagt bij aan een hoge mechanische sterkte aan de buitenzijde, terwijl de materialen Hastelloy of titanium aan de binnenzijde een hoge chemische resistentie bieden en bestand zijn tegen hoge temperaturen.
De combinatie van de twee materialen resulteert in een reductie van de magneetverliezen tot wel 90%. Het gevolg hiervan is een lager opgenomen vermogen, waardoor de pomp kan worden aangedreven door een kleinere motor. Hierdoor zullen de Total Costs of Ownership lager uitvallen.

De interne spoelkanalen, welke het te verpompen medium gebruiken om de lagers te smeren en de warmte van de interne verliezen te absorberen, in combinatie met Hybrid technologie dragen bij tot een lage temperatuurontwikkeling.

Specifieke eigenschappen
De magneetgedreven pompen zijn leverbaar in diverse materiaalcombinaties, waardoor de beste selectie gemaakt kan worden met betrekking tot de chemische resistentie van de pomp en haar toepassing.
De gelinede pompen volgens ISO2858 zijn voorzien van een zuivere PFA. De laagdikte van 3-6 mm garandeert een hoge chemische resistente ten opzichte van de te verpompen vloeistoffen en wordt aangebracht door middel van “transfer moulding”. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige laagdikte. Dit in tegenstelling tot de “injection moulding” of “rotation moulding”, veelal ETFE, welke door andere fabrikanten wordt toegepast. Zuivere PFA heeft een hogere chemische resistentie dan ETFE, een hoge permeatie weerstand en is chemisch inert.
De synchrone magneten welke door M Pumps worden toegepast zijn volgens eigen ontwerp vervaardigd uit magneetsegmenten welke zonder lijm of hars mechanisch opgesloten worden en volledig ingekapseld zijn. De magneten zijn op deze manier perfect gebalanceerd en vertonen geen vibraties. Dit heeft een positieve invloed op de levensduur van de pompen.

Kenmerken M Pumps:
-Breed leveringsprogramma van magneetpompen
-Capaciteit: tot 4.000 m³/h
-Opvoerhoogte: tot 1.300 m
-Temperatuurrange: -150°C tot + 450°C
-Materialen: RVS316, Hastelloy, Duplex, Titanium of andere legeringen, Polypropyleen, PVDF of PFA-lining
-Aansluitingen BSP, NPT, DIN- of ANSI-flenzen
-Speciale uitvoeringen op aanvraag

Meer zien icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer