M.I.P. en Aebi Schmidt houden Rotterdam sneeuw- en ijsvrij

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: M.I.P. en Aebi Schmidt houden Rotterdam sneeuw- en ijsvrij
Article image of: M.I.P. en Aebi Schmidt houden Rotterdam sneeuw- en ijsvrij
Article image of: M.I.P. en Aebi Schmidt houden Rotterdam sneeuw- en ijsvrij

In maart 2016 heeft M.I.P. in samenwerking met Aebi Schmidt Nederland een volautomatische GVK pekelinstallatie geïnstalleerd bij Roteb, de gladheidsbestrijdingsdienst van de Stad Rotterdam. De pekelinstallatie beschikt over een maximale pekelvoorraad van 90m³ en een productiecapaciteit van 10.000 liter per uur. De installatie kan continu pekel produceren en heeft een geïntegreerde pekelopslag. Zelfs op piekmomenten kan de pekel dus blijven lopen. Nu de winter eraan komt, is de stad volledig voorbereid op de komende winterprik. Zo is Rotterdam deze winter volledig sneeuw- en ijsvrij.

De Zwitserse groep Aebi Schmidt is specialist in gladheidsbestrijdingsmachines zoals sproeimachines, strooiwagens en sneeuwploegen. In haar zoektocht naar een totaaloplossing voor Roteb is Aebi Schmidt bij M.I.P. terechtgekomen.

Met dochteronderneming Wintermantel GmbH is M.I.P. marktleider in Duitsland voor winterdienstinstallaties. M.I.P. en Wintermantel beschikken over een unieke knowhow met betrekking tot zoutsilo’s, pekelopslagtanks en zoutoplossers voor pekelinstallaties.

De expertise van M.I.P. en die van Aebi Schmidt werden samengebracht voor deze gladheidsbestrijdingsinstallatie.

Het geïntegreerde pekelsysteem van M.I.P. biedt heel wat voordelen:

– Pekelen realiseert sneller en effectiever een dooieffect.
– Het pekelsysteem is volledig automatisch en onmiddellijk inzetbaar.
– Een automatische sturing van de zoutconcentratie is gegarandeerd.
– U bent onafhankelijk van toeleveranciers aangezien u zelf pekel maakt.
– Het pekelsysteem is milieuvriendelijk, aangezien u minder zout gebruikt. Pekel bestaat namelijk voor 3/4 uit water.
– Pekelen is goedkoper, omdat er 20% minder zout gebruikt wordt.
– Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem. De sproeiwagen tankt namelijk pekel zoals benzine.
– Pekelen werkt sneller: een strooiwagen met zout kan 40 km/h rijden. Met pekel ligt de snelheid op 70 km/h.

Waarom GVK?
Voor de opslag van pekel zijn GVK-tanks bij uitstek geschikt vanwege de corrosiebestendige kwaliteiten. Pekeltanks moeten echter ook voldoen aan een aantal zeer specifieke eigenschappen. Het is namelijk een gespecialiseerd opslagsysteem waarvan de complexiteit aan de binnenkant zit.

Om het zoutpercentage in de pekel op het juiste niveau te houden hebben onze pekelopslagtanks sensoren en een automatische watertoevoer die ervoor zorgen dat de zout/waterverhouding te allen tijde optimaal is. Daarnaast kunnen de tanks worden voorzien van een walser om de oplossing in beweging en zo overal in een zelfde zoutconcentratie te houden.

De tanks kunnen in een staande of liggende versie geleverd worden met een capaciteit tot 500 m³. Ze kunnen naar behoefte worden voorzien van de nodige pompsturingen, lekdetectiesystemen, aansluitingen, leidingen, pompen, kooiladders, veiligheidsbordessen, mangaten, en dergelijke.

Lees meer icon.arrow--dark

geschreven door

M.I.P. nv

M.I.P. is de leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer