LT-lobbenpomp: hydraulische aandrijving, compacte oplossing

icon.highlightedarticle.dark Lobbenpompen
17 juni 2024
LT pomp
LT pomp | Foto: Packo

Packo introduceert de LT-lobbenpomp voor aandrijving met hydraulische motor, ideaal voor kleine ruimtes of waar geen elektrische aandrijving mogelijk is.

De LT-serie zijn hygiënische laad- en lospompen voor vrachtwagens. Omdat de hydraulische motor gemonteerd wordt zonder lantaarnstuk noch koppeling, bouwt de LT zeer compact en is zo het meest geschikt om te worden geïnstalleerd in kleine ruimtes of waar geen elektrische aandrijving mogelijk is, zoals in een vrachtwagen.

Wat doen LT-vrachtwagenpompen?

LT-vrachtwagenpompen zijn ontworpen om laag- en hoogviskeuze producten bidirectioneel (laden en lossen) te verpompen en bieden een zeer goede efficiëntie, ook bij producten met een lage viscositeit. Verdere kenmerken van de LT-serie:

  • Een groot slagvolume
  • Een goed aanzuigvermogen
  • Een goede reinigbaarheid

Alle onderdelen die in contact komen met het product zijn gemaakt van 1.4404/316L roestvast staal om te voldoen aan de hoogste hygiënische normen. Het gebruik van compacte, direct gekoppelde hydraulische motoren maakt een ruimtebesparende en flexibele installatie mogelijk.

Karakteristieken

Wat zorgt voor de X-factor bij de LT-pomp?

Heel simpel: met een capaciteit tot 40 m³/h, 15 bar en 140 °C kan de pomp gebruikt worden voor het verpompen van laag- en hoogviskeuze vloeistoffen (tot 1.000.000 cP). Omdat het een volumetrische pomp is, kan ze gemakkelijk een luchtbel doorslikken.

Deze luchtbel kan in de leidingen geraken bij het los- en aankoppelen van de slangen of omdat een draaikolk in de tank ontstaat als deze bijna leeg is.

Bovendien is het debiet van de pomp gemakkelijk regelbaar door het toerental van de hydraulische motor te laten variëren.

Toepassingen

LT-vrachtwagenpompen bieden een zeer goede efficiëntie, ook bij producten met een lage viscositeit. Zo kan de procespomp ook gebruikt worden als CIP-steekpomp.

Gekende toepassingen zijn: vullen en lossen van allerhande oliën, siropen, chocolade, etc in tankwagens.

Packo is dé specialist op het vlak van hygiënische roestvaststalen pompen

Sedert 1975 ontwerpt en construeert Packo roestvaststalen pompen voor diverse industrieën. Ondertussen hebben we wereldwijd meer dan 350.000 pompen geleverd en dit voor de meest uiteenlopende toepassingen. Sinds de zomer van 2015 behoort Packo tot de Verder groep.

Geschreven door

Packo Inox Ltd

Packo Inox en Fullwood Packo zijn innovatieve producenten van RVS componenten en installaties voor hygiënegevoelige toepassingen. Meer dan 50 jaar ervaring met problemen zoals: corrosie, hygiëne, aankleven, afwerking,… geven Packo... Lees meer