Leistritz introduceert nieuwe schroefpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
183 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Leistritz introduceert nieuwe schroefpomp

API 676 – Positive Displacement Pumps – Rotary, 3rd Edition, Nov. 2009, is een standaard uitgebracht door de American Petroleum Institute. Hij omvat de minimumvereisten voor roterende verdringerpompen voor gebruik in de Olie & Gas-, Petrochemische en Chemische industrie. Het biedt de producent- en gebruiker een specificatie om de aanschaf van roterende verdringerpompen vergemakkelijken.

De L3MA 3-spillige schroefpomp is een zelfaanzuigende roterende verdringerpompen geschikt voor het verpompen van verschillende oliën en andere vloeistoffen met een minimum smerende eigenschap.
Het eenvoudige ontwerp maakt schroefpompen betrouwbaar en efficiënt. Slechts drie bewegende delen – één aandrijvende spindel en twee rondselspindels – lopen met nauwe toleranties in de behuizing, en vormen gesloten kamers waarmee de axiale verplaatsing van de vloeistof plaats vindt. De rondselspindels draaien zonder contact met de aandrijfas door een hydrodynamisch film van de verpompte vloeistof.
De efficiënte hydraulische balancering en het speciale profiel van de spindels staat garant voor een continue stroom met een minimum aan pulsaties en turbulentie. Dit resulteert in een extreem laag vibratie- en geluidsniveau, zelfs bij hoge rotatiesnelheid.

Tot op heden worden 3-spillige schroefpompen die op de markt zijn zodanig aangepast dat zij zoveel mogelijk aan de API 676 standaard voldoen. Vaak zijn deze pompen gebaseerd op een standaard uitvoering en bieden daarom geen optimum in functie en kosten.

Leistritz besloot een nieuwe start te maken op de digitale tekentafel om een betere oplossing te vinden en is in staat geweest om met een nieuw concept te komen.

De nieuwe L3MA pomp heeft geen aparte stalen behuizing met een interne voering voor de schroefspindels. Door het gebruik van een nieuw spindelmateriaal is het mogelijk om deze direct in een stalen behuizing te laten lopen en worden dure constructie met een beklede interne voering vermeden.
Er zijn slechts drie statische afdichtingen nodig, uitgevoerd als O-ringen in plaats van vlakke dichtingen. Dit elimineert het risico van lekkage als gevolg van onvoldoende gecomprimeerde vlakke dichtingen.

Als as-afdichting is voor een enkelwerkende mechanische as-afdichting gekozen die zich al in duizenden toepassingen heeft bewezen. Als optie is een cartridge seal beschikbaar.
De zuig- en persflens zijn uitgevoerd volgens ANSI B 16.5 300 lbs.
Een volledig geassembleerde pompset met motor, grondplaat en uitbouwkoppeling is uiteraard leverbaar.

De L3MA serie pompen is beschikbaar in 15 bouwgroottes met meerdere gedefinieerde spoedhoeken waarmee een breed capaciteit en drukbereik wordt aangeboden.

Geschreven door

Leistritz Pumpen GmbH

Sinds 1924 richt Leistritz Pumpen GmbH, met haar de hoofdvestiging in Neurenberg – Duitsland, zich op de ontwikkeling, productie en marketing van schroefpompen en schroefpompsystemen. 100% made in Germany. De... Lees meer