KSB op de Brau Beviale 2019 in Nürnberg

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: KSB op de Brau Beviale 2019 in Nürnberg
Article image of: KSB op de Brau Beviale 2019 in Nürnberg

Als totaalaanbieder op het gebied van life sciences toepassingen presenteert KSB op de Brau Beviale in Nürnberg (12 – 14 november 2019) het veelomvattende programma pompen en afsluiters. De nadruk ligt daarbij op producten voor steriele en hygiënische toepassingen en op de ondersteunende processen. Hoogtepunten van de beurspresentatie zijn de series levensmiddelenpompen Vitachrom, Vitacast, Vitalobe en Vitaprime. De pompseries beschikken over de in de branche vereiste certificaten zoals EHEDG en de toegepaste elastomeren zijn conform de FDA-standaards.

Dankzij het grote aantal varianten kunnen de aggregaten vrijwel alle taken vervullen die voor het transport van vloeibare of viskeuze levensmiddelen vereist zijn. Zowel de geringe dode ruimte alsook de elektrolytisch gepolijste onderdelen die met de verpompte media in aanraking komen en de toegepaste roestvrijstaalsoorten, dragen bij aan de goede CIP/SIP (cleaning & steaming in place) capaciteiten.

Op de beurs in Nürnberg presenteert KSB ook het pompbewakingssysteem KSB Guard. Direct aan de pomp gemonteerde en in een netwerk opgenomen trillings- en temperatuursensoren, maken voor het eerst de beschikbaarheid op bedrijfsniveau transparant. Het systeem zorgt ervoor, dat veranderingen in het bedrijfsgedrag van de machine vroegtijdig worden gedetecteerd en onderhoudstoepassingen beter kunnen worden gepland, zonder dat men hiervoor op locatie bij de pomp moet zijn. KSB Guard is bij uitstek geschikt om achteraf te worden ingebouwd. De sensoreenheid wordt aan de lagerstoel of aan de aandrijflantaarn met een magneet en lijm bevestigd en kan tijdens het lopende bedrijf zonder ingreep in de machine worden gemonteerd.

Als noviteit op het gebied van afsluiters toont KSB de vlinderkleppen van de serie ISORIA met nieuw manchetmateriaal. Dit is vervaardigd van gehydreerde acrylbutadieenrubber (HNBR) en is gecertificeerd conform de eisen van de Europese levensmiddelenvoorschriften (EG) 1935/2004. Het aantal toepassingsmogelijkheden van de serie, die al volgens FDA (Food and Drug Administration) in de VS is toegelaten, is dan ook groot. De nieuwe manchet leent zich voor alle levensmiddelentoepassingen, waarbij dierlijke, plantaardige of minerale oliën alsmede vloeibare zure producten worden verwerkt. Omdat het product zeer slijtvast is, is het ook geschikt voor vloeistoffen met vast deeltjes.

Verder worden van het omvangrijke afsluiterprogramma naast de Sisto membraanafsluiters ook de schuifafsluiters van de serie Hera en de serie Boa-H gepresenteerd. Op de beurs wordt daarnaast de automatische afsluiterbesturing Amtronic getoond. Deze is bijzonder geschikt voor toepassing in de brouwerij en drankenindustrie. Amtronic biedt verschillende functies, variërend van eenvoudige aan/uit-schakeling van een pneumatische afsluiter tot uitvoering van onafhankelijke besturingstaken.

De stand van KSB op de Brau Beviale bevindt zich in hal 9, standnummer 212.

geschreven door

KSB Nederland BV

Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer